Kurti ne prestaje sa provokacijama: Napravio novi spisak sa 45 imena, tvrdi da pripadaju "terorističkim organizacijama"

03.07.2023

11:51

0

Priština je proglasila prošle nedelje Civilnu odbranu i Severnu brigadu za terorističke organizacije

Kurti ne prestaje sa provokacijama: Napravio novi spisak sa 45 imena, tvrdi da pripadaju "terorističkim organizacijama"
Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je identifikovano 45 osoba koje, kako tvrdi, pripadaju dvema organizacijama koje je Priština prošle nedelje proglasila terorističkim - Civilnoj odbrani i Severnoj brigadi.

Kurti tvrdi da su te osobe učestvovale u nasilnim napadima na vojnike Kfora, policiju i novinare, ali i da su koristile oružje, prenosi Ekonomija onlajn.

Vlada u Prištini proglasila je prošle nedelje Civilnu odbranu i Severnu brigadu za terorističke organizacije, a ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija samouprave Dželjalj Svečlja izneo je tvrdnju da je taj potez koordiniran sa međunarodnim partnerima.

SAD, misija EU u Prištini, kao i Nemačka, Italija i Francuska potom su saopštile da ta odluka nije doneta u koordinaciji sa njima.

Srpska lista je saopštila da je odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim deo plana Kurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Kosova i Metohije kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranje i zastrašivanje građana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike