Stejt department: Odluka tzv. Kosova da dve organizacije na severu proglasi terorističkim donesena bez koordinacije sa SAD

30.06.2023

08:22

0

Ističe se da SAD osuđuju "nasilje nad snagama Kfora", te da oni koji stoje iza toga treba da odgovaraju

Stejt department: Odluka tzv. Kosova da dve organizacije na severu proglasi terorističkim donesena bez koordinacije sa SAD
Stejt department - Copyright Profimedia

Vlada tzv. Kosova odluku o proglašavanju "Civilne zaštite" i "Severne brigade" terorističkim organizacijama nije donela u koordinaciji sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim međunarodnim partnerima, navodi se u odgovoru Stejt departmenta za Radio Slobodna Evropa.

"Ova odluka je trebalo da bude koordinisana sa najbližim međunarodnim partnerima tzv. Kosova, uključujući one koji imaju primarnu odgovornost da obezbede stabilnost tzv. Kosova. Ponovo pozivamo tzv. Kosovo da se uzdrži od jednostranih koraka dok sa stranama radimo na rešavanju trenutne krize", navodi se u odgovoru.

Kosovo onlajn

Ističe se da SAD osuđuju "nasilje nad snagama Kfora", te da oni koji stoje iza toga treba da odgovaraju "poštujući propisani proces i uz punu transparentnost".

Vlada tzv. Kosova je juče proglasila "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu " terorističkim organizacijama, uz obrazloženje da njihovi pripadnici stoje iza nemira na severu Kosova, te da "predstavljaju ozbiljnu i direktnu pretnju ustavnom poretku i bezbednosti Kosova".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike