Sa mudžahedinima snajperom ubijao Srbe, podvodio žene i pucao na čoveka: Muslimanski ekstremista na protestu opozicije pozvao na nasilje

10.06.2023

11:17

0

Početkom rata 1992. godine, pristupam specijalnim jedinicama Armije BiH. Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga jer je bio predaleko, pričao je svojevremeno Štukan

Sa mudžahedinima snajperom ubijao Srbe, podvodio žene i pucao na čoveka: Muslimanski ekstremista na protestu opozicije pozvao na nasilje
Copyright Printscreen/YouTube

Deo opozicije sinoć je ponovo organizovao politički protest, koji je bio znatno manje posećen nego skup prošle sedmice. Ovom pokušaju pokretanja obojene revolucije, po običaju, prisustvovali su i pojedinci iz Hrvatske, ali je za razliku od prošlog puta opozicija otišla i korak dalje, tako da je zajedno s njima juče šetao i osvedočeni zločinac i kriminalac, nekadašnji narkoman, koji je u međuvremenu postao i glumac – Feđa Štukan.

On je juče, slobodno šetajući srpskom prestonicom, otvoreno pozvao na nasilje i rušenje ustavnog poretka Srbije.

- Vrlo je lako da se to okrene u nekom pravcu na kojem se ne baziraju ovi protesti. Ne znam kako to da kažem javno i pazim šta govorim... ne bih pozivao ni na šta, ali mislim da je i tu deo rešenja. Ako svi vide da je ovo uvek sve mirno i divno, šta onda!? Kad su Nemci došli ovde naoružani, nismo izlazili ovde sa parolama i bili mirni i dostojanstveni, nego su se ljudi morali organizovati malo ozbiljnije.

Za snajperistu ga obučavali mudžahedini

Inače, Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u Zelene beretke. Tu mu navodno nisu dali oružje, pa je odlučio da se prebaci u Policiju gde su radili ’’sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima’’.

- Tu sam bio devet meseci, posle toga sam otišao u 2. brdsku brigadu, jer sam tamo imao najviše prijatelja, oni su me poslali na obuku za specijalne jedinice kod mudžahedina: Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima. To sam završio za dva meseca otprilike, i bio u Specijalnoj jedinica 2. brdske brigade Armije BiH – pričao je Štukan.

Printscreen/YouTube
 

On je u jednoj od svojih priča, priznao da je “pucao da bi ubio četnike”.

- Početkom rata 1992. godine, pristupam specijalnim jedinicama Armije BiH. Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio ga, jer je bio predaleko – naveo je Štukan jednom prilikom, ne navodeći koje njegove akcije su bile “uspešnije”.

Podsetimo, tokom rata u Bosni i Hercegovini, na području Sarajeva ubijeno je nekoliko hiljada Srba, od čega 120 dece. Mnogi od njih bili su žrtve snajperista koji su svakodnevno pucali. Koliko je srpskih žrtava, neposredno pre ubistva na nišanu držao upravo Štukan, zna samo on.

Podvodio žene i pokušao da ubije čoveka

Ni tu nije kraj biografije ovog “borca protiv nasilja” koji poziva na rušenje ustavnog poretka u zemlji koja nije njegova.

Štukan je za medije otvoreno pričao da je imao problema sa zakonom i jednom prilikom je umalo bio osuđen zbog ubistva.

Printscreen/YouTube
 

- Sa ekipom sam krao kola, obijao trafike, samo zbog adrenalina. Slučajno sam probao da igram bilijar i shvatio da sam veliki talenat, pa sam napustio srednju školu. Početkom 1991. godine otišao sam u Kotor u Crnu Goru na turnir, zaljubio se u Sanju i ostao. Radio sam u bilijar klubu, a onda sam bio i makro. Imao sam pet prostitutki iz Ukrajine – pričao je Štukan i otkrio kako je napustio Crnu Goru:

- Došlo je do pucnjave u klubu i policija me je uhvatila s tuđim pištoljem iz kojeg sam pucao na nekog glupana iz Vršca. Nisam ga ubio, jer sam naleteo na prazne čaure. Trebalo je da budem osuđen za pokušaj ubistva. Bio sam u pritvoru s dvojicom rumunskih lopova. Stalno su prevrtali po polovinu žileta u ustima. Naučili su me kako žiletom da otvaram lisice. Kad su me policajci poveli na suđenje, dok sam čekao da me sudija pozove, oslobodio sam se i pobegao. Seo sam u bus i došao u Sarajevo.

Narkomanija

Nešto posle toga Štukan je postao heroinski zavisnik. 

- Petnaest godina sam bio na drogi. Nisam uvek bio toliko dugo aktivan, ali poslednjih nekoliko godina tog perioda sam baš bio na dnu. Voleo sam da stavim što više droge u kašiku, a što manje vode, da fleš bude što jači. Tad se desio takav fleš, da me je odmah ubio, a povratak u život je bio u trenutku. Nije se život gasio postepeno i nije se vraćao postepeno, nego se vratio odmah i ugasio odmah. Prošlo je dvadeset minuta. Spojila se smrt i život, nije bilo prolaska vremena – ispričao je on.

Posle toga se posvetio glumi. Između ostalog igrao je i u antisprskom filmu Anđeline Džoli “U zemlji krvi i meda” u kojoj se Srbi optužuju za masovna silovanja muslimanskih žena.

Pa i posle svega, Feđa Štukan je rado viđen gost na protestima opozicije. Kako i ne bi bio kada ih veže mržnja prema svemu što je srpsko. To su u svojim izjavama potvrdili sva vodeća lica opozicije, počevši od Marinike Tepić, preko Aleksandra Jovanovića Ćute, Nebojše Zelenovića i Biljana Đorđević. 

 

 

Svi oni se slažu sa Štukanom da Srbe i Srbiju treba optužiti za navodni genocid u Srebrenici i da našu zemlju treba vratiti u mračni period od 2000. do 2012. godine, kada je žuti režim pljačkao i rasprodavao našu zemlju, a sve ključne odluke donosili ambasadori zapadnih sila. Zato i ne treba da čudi zašto je jedan osvedočeni ubica Srba nova ikona opozicije, kruga dvojke i Druge Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike