Uhapšeni Srbi nisu učestvovali u neredima: Na fotografijama se jasno vidi da su u trenutku hapšenja mirno sedeli na zemlji (FOTO)

02.06.2023

11:27

0

Miljković je dodao da je snimak verodostojan i da će sudu i tužilaštvu danas proslediti fotografije

Uhapšeni Srbi nisu učestvovali u neredima: Na fotografijama se jasno vidi da su u trenutku hapšenja mirno sedeli na zemlji (FOTO)
Copyright Radio KIM

Advokat Predrag Miljković kaže da se na fotografijama koje je objavio RTV Kim jasno vidi da je njegov branjenik Dušan Obrenović, koji je u ponedeljak uhapšen u Zvečanu, mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen u kordon Kfora.

Kako je objavio portal RTV Kim, materijal koji je njihova ekipa snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno privedeni.

Radio KIM
 

- To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Dalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika Kfora - rekao je Miljković za Kosovo onlajn. 

Miljković je dodao da je snimak verodostojan i da će sudu i tužilaštvu danas proslediti fotografije.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta koje je objavio RTV Kim se takođe vidi kako uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestaju" iza kordona Kfora.

Radio KIM
 

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek, koji je kasnije pušten.

Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal, RTV Kim je ustanovio se da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon Kfora na trenutak "otvara" i u njemu Petrović i Obradović "nestaju".

Radio KIM
 

Branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan Vasić rekao je da će takođe već danas snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu.

Radio KIM
 

- Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda - rekao je Vasić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike