Protest Albanaca u Južnoj Mitrovici: Pozivaju da se ide na most na Ibru, vijore se zastave velike Albanije i tzv. OVK (FOTO/VIDEO)

01.06.2023

12:53

0

Na mostu na Ibru sa severne strane prisutna su trenutno tri vozila karabinjera

Protest Albanaca u Južnoj Mitrovici: Pozivaju da se ide na most na Ibru, vijore se zastave velike Albanije i tzv. OVK (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/str

U Južnoj Mitrovici u toku je protest Albanaca pod nazivom "Marš na Sever", a neki od demonstranata pozivaju na odlazak na most na Ibru ka Severnoj Mitrovici i uzvikuju "UČK".

Za sada se okupilo nešto više od 100 demonstranata, neki od njih nose zastave terorističke tzv. OVK, a prisutne su i patrole policije tzv. države Kosovo.

Demonstranti uzvikuju "UČK, UČK", uz istaknute zastave velike Albanije i tzv. OVK.

Na mostu na Ibru sa severne strane prisutna su trenutno tri vozila karabinjera, dok su sa južne strane stacionirana tri džipa policije tzv. države Kosovo.

Podsetimo, zbog upada tzv. specijalnih jedinica kosovske policije i albanskih samozvanih gradonačelnika u zgrade opština, Srbi u tri opštine na severu KiM protestuju već tri dana. 

Mirne demonstracije u jednom trenutku prerasle su u sukob i okršaj sa tzv. kosovskom policijom i jedinicama KFOR-a, u kojima je povređeno na desetine ljudi. 

Prvi put, međunarodna zajednica osudila je jasno i glasno Prištinu za eskalaciju sukoba svojim jednostranim potezima. Osim ovog incidenta, Srbi su i u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću tri dana mirno i dostojanstveno protestuju, ne ugrožavajući nikoga, tražeći samo da budu ispoštovana njihova osnovna ljudska prava i prava na život.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike