Haos na severu Kosova i Metohije: Pripadnici Kfora tuku srpski narod u Zvečanu - udarili na nejač uz šok bombe, pendreke i suzavac!

29.05.2023

16:52

0

Prethodno je oficir Kfora pregovarao sa predstavnicima Srpske liste

Haos na severu Kosova i Metohije: Pripadnici Kfora tuku srpski narod u Zvečanu - udarili na nejač uz šok bombe, pendreke i suzavac!
Copyright Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Pripadnici Kfora počeli su danas da razbijaju demonstracije i tuku predstavnike srpskog naroda koji su sedeli ispred opštine u Zvečanu!

Prethodno je oficir Kfora pregovarao sa predstavnicima Srpske liste i predstavnicima srpskog naroda, i tražio da Srbi oslobode okružene specijalce kosovske policije, koji su u tri blindirana vozila "zatvoreni" celog dana, rekavši da ne može da dozvoli da njegove kolege (iz kosovske policije) budu blokirane.

Srbima je od Kfora zaprećeno da, ukoliko ne budu prihvatili da se sklone, da će Kfor biti primoran silom da ih otera. Nakon što je narod odbio zahtev Kfora, dogovor je bio da sednu na asfalt ispred opštine Zvečan i mirnim putem izraze protest.

Međutim, pripadnici Kfora su počeli u početku da vuku i guraju Srbe, nakon čega su poletele kamenice ka Kforu.

Pendreci, šok bombe i suzavac!

U Zvečanu traje sukob između pripadnika Kfor i srpskog naroda, nakon što su pripadnici NATO misije krenuli na Srbe koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.

Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Srbi su uzvratili na napad Kfora, letele su flaše i kamenice, a bilo je i povređenih pripadnika Kfora, dok je njihova oprema ostala na asfaltu - čizme, cipele, pendreci i ostala oprema.

Zapaljen je i jedan privatan automobil. Izveštač Tanjuga javlja da se srpski narod razbežao, ali da su iz prikrajka i dalje bacali kamenje na Kfor, koji je sve vreme ispaljivao šok bombe.

Blindirana vozila kosovske policije su se pomerila, a kosovski pripadnici stoje pored opštine i zasad se ne mešaju u sukob. Kfor je u međuvremenu preko razglasa pozvao Srbe da se raziđu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike