Vučić naglasio Borelju: Prioritet je da se institucije u Prištini vrate dijalogu i prestanu sa nasiljem!

01.06.2023

17:23

0

Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala prioritet - poručio je predsednik Srbije

Vučić naglasio Borelju: Prioritet je da se institucije u Prištini vrate dijalogu i prestanu sa nasiljem!
Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Kišinjevu s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i tom prilikom posebno naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu.

- Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala prioritet, uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma - naveo je Vučić na instagramu.

Predsednik Srbije, koji u Kišinjevu učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, napisao je da je imao otvoren razgovor s Boreljom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini.

- Ponovio sam da smo od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupali rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom i naglasio da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije - saopštio je Vučić.

Nakon susreta sa Boreljom, održaće se trilateralni sastanak Vučića sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Očekuje se da će glavna tema i tog sastanka biti situacija na Kosovu i Metohiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike