Kratak i dobar razgovor: Vučić sa Zelenskim i Betelom na Samitu u Moldaviji

01.06.2023

14:52

0

Autor: I.K.

Vučić je razgovarao danas i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom

Kratak i dobar razgovor: Vučić sa Zelenskim i Betelom na Samitu u Moldaviji
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu u Moldaviji, pored brojnih evropskih i svetskih zvaničnika, sastao se i sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. Razgovoru je prisustvovao i premijer Luksemburga Gzavije Betel sa kojim se Vučić sastao i nešto ranije.

-Kratak i dobar razgovor sa predsednikom Zelenskim i premijerom Luksemburga, napisao je Vučić uz fotografije susreta.

 

 

Vučić je razgovarao danas i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom kome je zahvalio na čvrstom stavu i podršci koju je pružio Srbiji povodom najnovijih dešavanja na KiM.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 

Nešto ranije danas, predsednik Vučić razgovarao je na marginama Samita i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i naveo da sa njom deli istu posvećenost zajedničkoj budućnosti, miru i stabilnosti.

Podsetimo, predsednik Vučić izjavio je danas povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji da SAD ne menjaju kurs prema Kosovu, ali da su prvokacije Prištine prema sprskom narodu prvi put naišle na stvarnu američku osudu i da to očekuje isto i od Evrope, i najavio da sledeće nedelje očekuje dolazak u Beograd Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike