ŠOLAK SATERAN U ĆOŠAK: Junajted Grupa ne prestaje da preti, pljuje i kuka, ali… PUKLI SU!

01.06.2023

14:07

0

Apsolutni poslovni debakl - dug od 7,13 milijardi evra i gubitak od 227,03 miliona evra - Dragan Šolak i Junajted Grupa pokušavaju da prikriju sve luđim napadima na Vladimira Lučića i Telekom Srbija, međutim, džaba im sve

ŠOLAK SATERAN U ĆOŠAK: Junajted Grupa ne prestaje da preti, pljuje i kuka, ali… PUKLI SU!
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/Youtube/N1

Dragan Šolak može da angažuje raznorazne da vređaju Vladimira Lučića i traže njegovu glavu, činjenice su neumoljive - srpski Telekom posluje nikada bolje, a Junajted Grupa je pukla!

Šolakova hobotnica, koja je pružila pipke po celom svetu, od Sejšela do Luksemburga, a sa ispostavama u Srbiji poput SBB, N1 i Nove, uspela je da sebi na grbaču natovari astronomske dugove od ukupno 7,13 milijardi evra! A na to, firme koje posluju u okviru Junajted Grupe su prošle godine napravile gubitak težak 227,03 miliona evra.

Crno na belo, u zvaničnom finansijskom izveštaju Šolakove grupacije, piše da su ovi genijalci, koji svakog dana jašu po Telekomu u neuspešnim pokušajima da ga oblate, za dve godine povećali svoje dugove za čitavih 70 odsto. Gazda Šolak najveće obaveze ima po osnovu izdatih obveznica, od 4,45 milijardi evra, a to je duplo više nego pre dve godine.

Junajted Grupa se davi u minusu, Telekom opet isplaćuje dividende


Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je najavio da će kompanija i ove godine isplatiti dividende svojim akcionarima, a to su Republika Srbija i građani Srbije.
- Mogu da obradujem naše akcionare da je, i pored značajnog skoka kamata na finansijskom tržištu, Telekom Srbija ostvario profit veći nego prošle godine i on iznosi 13.3 milijardi dinara. Profit bi bio i za 3.5 milijardi veći da su kamate bile na nivou 2021. godine. I pored toga, uspeli smo da rastom prihoda nadoknadimo ovu razliku i da imamo veći profit. Dividende će biti isplaćene u vrednosti 50 odsto profita i iznosiće 6,7 milijardi dinara - izjavio je Lučić medijima.
Telekom je za 26 godina postojanja svojim akcionarima isplatio ukupno više od milijardu evra u dividendama!

Što se tiče gubitaka, Šolakove firme su minus uvećale, za samo godinu dana, sa 103,31 miliona na onih 227,03 miliona evra. Potpuna katastrofa!

Ovaj apsolutni debakl, sopstvenu nesposobnost i teško neznanje, Junajted Grupa i Dragan Šolak pokušavaju da prikriju besomučnim napadima na glavnog tržišnog konkurenta. U poslednje vreme toliko su “pukli” da čak lično pljuju Vladimira Lučića, toliko su ih pogodili uspesi koje on beleži sa Telekomom.

Pa, kakav je bilans Telekoma Srbija i Telekom Grupe? Takođe crno na belo, najnoviji brojevi: Telekom Srbija je u 2022. uspeo da napravi rekordnih 120 milijardi dinara prihoda, što je rast od 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Na nivou Grupe, prihod je bio takođe rekordnih 168 milijardi dinara.

Što se tiče korisnika, koji su najvažnija snaga Telekoma, najveći rast je bio u segmentu televizije: 1,65 miliona korisnika i rast od 12.5 odsto, kao i u segmentu interneta, gde sada ima više od 1,50 miliona korisnika i rast od 8 odsto.
- Posebno je značajno da smo prošle godine imali preko 100.000 novih korisnika televizije i interneta, što je fantastičan rezultat. Ovakav rast dodatno ojačava poziciju Telekoma Srbija i trend je takav da će rast prihoda i korisnika biti siguran u sledećih pet godina - izjavio je Vladimir Lučić medijima.
Za to vreme, finansijski eksperti procenjuju da Junajted Grupa srlja u bankrot!  

“Imajući u vidu kretanja na finansijskom tržištu, Junajted Grupa će u narednim godinama plaćati vrlo velike kamate na izdate obveznice, a poslovni gubitak i dugovi mogu da im budu samo još veći. Vrlo je očekivano da će morati da prodaju neku od većih kompanija koje imaju u vlasništvu”, ocena je stručnjaka.

Praktično iste procene o krajnje mračnoj sudbini Šolakovog “Titanika” ranije ove godine su iznosili analitičari jedne od najvećih svetskih investicionih banaka JP Morgan, kao i neki od najuglednijih svetskih medija poput Blumberga.

Dakle, da utvrdimo gradivo: Junajted Grupa i Dragan Šolak su pukli, dok Telekom snažno napreduje! Bilo kakve uvrede, bilo kakva falsifikovanja stvarnosti, tu činjenicu ne mogu da promene. Slobodno neka nastave da kukaju, tipično za gubitnike.

 
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike