Srbi se nenasilnim akcijama suprotstavljaju okupaciji severa KiM od prištinskih vlasti: Vaspitačice izvele plesne koreografije (VIDEO)

01.06.2023

11:29

0

Autor: I.K.

Prvi put, međunarodna zajednica osudila je jasno i glasno Prištinu za eskalaciju sukoba svojim jednostranim potezima

Srbi se nenasilnim akcijama suprotstavljaju okupaciji severa KiM od prištinskih vlasti: Vaspitačice izvele plesne koreografije (VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Zbog upada tzv. specijalih jedinica kosovske policije i novih albanskih gradonačelnika u zgrade opština, Srbi u tri opštine na severu KiM protestuju već tri dana. 

Mirne demonstracije u jednom trenutku prerasle su u sukob i okršaj sa tzv. kosovskom policijom i jedinicama KFOR-a, u kojima je povređeno na desetine ljudi. 

Prvi put, međunarodna zajednica osudila je jasno i glasno Prištinu za eskalaciju sukoba svojim jednostranim potezima. Osim ovog incidenta, Srbi su i u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću tri dana mirno i dostojanstveno protestuju, ne ugrožavajući nikoga, tražeći samo da budu ispoštovana njihova osnovna ljudska prava i prava na život.

Tako su danas, nastavljajući da se nenasilnim akcijama suprotstavljaju okupaciji severa KiM od prištinskih vlasti, vaspitačice predškolske ustanove "Lane" iz Zvečana izvele dve plesne koreografije pred kordonom i bodljikavom zicom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike