Šolak pokušava da sakrije veze sa bankarom „Kremlja“! Gazda N1 i Nove S uzdrman nakon "ruske afere" (FOTO)

24.05.2023

14:11

0

SBB Fondacija i Ruski dom bili su na spisku saradnika „Klik za Srbiju“ donedavno, a obrisani su nakon saznanja o partnerstvu Šolaka sa bračnim parom Kuoni

Šolak pokušava da sakrije veze sa bankarom „Kremlja“! Gazda N1 i Nove S uzdrman nakon "ruske afere" (FOTO)
Dragan Šolak - Copyright Printscreen/Youtube/N1

Dragan Šolak, u strahu da mu ne budu ugroženi veliki poslovni i politički interesi, iz sve snage pokušava da sakrije tesne konekcije koje on i njegova Junajted Grupa imaju sa „bankarima Kremlja“ Volframom i Marijom Kuoni.

Najnovije je to da je proruska nevladina organizacija „Klik za Srbiju“, koju predvodi Marija Kuoni, morala da sa spiska „prijatelja i partnera“ na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji obriše SBB Fondaciju, kao i Ruski dom!

Printscreen
 

 

Marija je srpskog porekla, po obrazovanju bankarka, u isto vreme je vrlo bliska i Draganu Šolaku i oligarsima tesno povezanim sa Kremljom, i izrazito je proruske orijentacije.

Njena NVO „Klik za Srbiju“ je dugi niz godina za zvaničnog „prijatelja i partnera“ imala SBB Fondaciju, čiji je osnivač Junajted Grupa, kao i Ruski dom, državnu instituciju Ruske Federacije, koja je pod sankcijama Zapada zbog podrške agresiji na Ukrajinu.

Printscreen
 

 

SBB Fondacija i Ruski dom bili su na spisku saradnika „Klik za Srbiju“ do nedavno, a obrisani su nakon što su saznanja o partnerstvu Šolaka sa bračnim parom Kuoni prošlog meseca procurela u javnost.

Printscreen
 

 

Ipak, ovo prikrivanje tragova nije bilo najuspešnije: na nekim manje vidljivim delovima internet prezentacije Marijine NVO i dalje postoje stranice gde se pominje saradnja sa SBB Fondacijom, a na sajtu Ruskog doma i danas se „Klik za Srbiju“ navodi kao oficijelni partner!

Podsetimo, u toku aprila ove godine mediji u više zemalja EU, kao i u Srbiji, objavili su istraživanja o tome da je glavni partner Dragana Šolaka i Junajted Grupe ličnost poznata kao „bankar Kremlja“ Volfram Kuoni, protiv kojeg se u Švajcarskoj vode čak tri istrage zbog mutnih poslova sa oligarsima i političarima bliskim državnom vrhu Rusije.


Šolak je pokušao da prikrije pravu prirodu svog odnosa sa Kuonijem time što ga je u maju 2022. sklonio sa čela firme Junajted Medija Netvork iz sastava Junajted Grupe, gde je ovaj proruski Švajcarac bio predsednik u isto vreme dok je bio zamenik predsednika Gasprom banke u Cirihu.
Printscreen
 

 

Međutim, do danas su ostali najbliži saradnici, pa se na Volframa vode dve velike poslovne zgrade SBB u Beogradu, preko njegove supruge Marije Kuoni drže razne ofšor firme na egzotičnim lokacijama širom sveta, od Sejšela i Britanskih Devičanskih ostrva do Kipra i Malte, a zajedno su kupili i vilu na jugu Floride kod Majami Biča, nedaleko od rezidencije Donalda Trampa, tešku vrtoglavih 33 miliona dolara.

Italijanski mediji su čak razotkrili da Volfram Kuoni radi najosetljivije poslove za ruski Gasprom i direktno su povezali Šolaka sa takvim mahinacijama!

Sve ovo je mnogo zabolelo i uplašilo Dragana Šolaka, jer se on lično, Junajted Grupa i njihovi mediji poput N1 i Nove uporno lažno predstavljaju kao veliki Evropejci i „prozapadno orijentisani“, a zapravo jedino što ih zanima je da zgrabe što više političke moći i što više para.

Šolakovo sakrivanje tesnih ruskih veza koje je gajio dugi niz godina, u pokušaju da prevari kako javnost u Srbiji tako i moćne adrese u Briselu i Vašingtonu, osuđeno je na neuspeh!

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike