Vučić: Američke vlasti istražuju umešanost Jeremića u aferu u SAD

14.05.2023

13:39

0

Vuk Jeremić je umešan u aferu trgovine uticajem

Vučić: Američke vlasti istražuju umešanost Jeremića u aferu u SAD
Vuk Jeremić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom tvrdnji o umešanosti lidera Narodne stranke Vuka Jeremića u aferu u SAD, da američke vlasti treba da se bave time i da misli da su one za sada dogurale daleko u istrazi.  

"Vi tim ljudima ne možete da pohvatate gde sve pare imaju. Oni vam pokažu da je ovaj primio tri miliona evra od ovog, na drugom mestu tri miliona evra. Sada sam video izveštaj, ima (Jeremić) neku firmu u Delaveru. Vi da pitate ovaj narod ovde, ljudi nemaju pojma gde je Delaver", izjavio je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o izveštaju američkog Komiteta za nadzor američkog Kongresa, u vezi sa tvrdnjama o aferi u SAD-u u kojima je navodno umešan Jeremić. 

Podsetimo, Jeremić je umešan u aferu trgovine uticajem u čijem su središtu članovi porodice aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena - tvrde predsedavajući Odbora za nadzor američkog Predstavničkog doma Kongresa Džejms Komer i njegove kolege iz redova republikanaca.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je suvlasnik, savetnik i istaknuti član odbora direktora u dve svetske kompanije - jedna od njih nalazi se u američkom poreskom raju, državi Delaver, dok se druga, iz Sinsinatija, bavi proizvodnjom vakcina.

Komitet za nadzor Američkog kongresa objavio šemu koja pokazuje da su kineski tajkuni uplaćivali milione sinu predsednika SAD Džozefa Bajdena, a da je veza između njih bio i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, jedan od glavnih glasnogovornika demonstracija dela opozicionara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike