Prikupljeno više od 13.500 komada oružja, posle 8. juna drakonske kazne: Vučić i Gašić na prikazu oružja koje su predali građani

14.05.2023

10:00 >> 10:22

0

Građani koji su nelegalno držali oružje, a predaju ga tokom ove akcije, neće krivično odgovarati

Prikupljeno više od 13.500 komada oružja, posle 8. juna drakonske kazne: Vučić i Gašić na prikazu oružja koje su predali građani
Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvuju u Duvaništu kod Smedereva, prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koja su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

- Uradili smo veliki posao, rekao je Vučić i dodao da će u narednih mesec dana ova akcija biti na dobrovoljnom nivou, a nakon toga u kontrolu kreću nadležni organi.

On je najavio da će prema lovcima biti jedan tretman, a prema onima koji zadrže nelegalno oružje biće brutalne kazne.

-Videli smo ovde oko 10.000 cevi, a ukupno je do sada prikpljeno nešto više od 13.500 komada različitog naoružanja.  

Ponosan sam na rezultate, to je važno zbog sigurnosti naših građana. Lovci su nešto sasvim drugo, mi kao država imamo potrebu za lovcima i lovačkim društvima i udruženjima, istakao je Vučić u obraćanju.

-Imali smo i snajpersek puške i mitraljeze i važno je da takve stvari završe u rukama države, da ne zavisi da neki pojedinac to zloupotrebi, rekao je predsednik Vučić.

Tv Pink Printscreen
 

 

-Moramo da merama dejstujemo snažno posle tragedija koje su nas zadesile. Posebno bih želeo da istaknem rad Uprava u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu, Beograd je takođe prikupio veliki broj cevi, i zahvalan sam ljudima na odgovornosti koji su doneli oružje, istakao je predsednik i zamolio da do 8. juna za nelegalno oružje da predaju bez ikakve odgovornosti.

-Posle 8. juna država će represivno delovati, idemo u izmene krivičnog zakona. Za njih će važiti nove drakonske kazne koje ćemo uvesti. Znam da postoji tradicija da su očevi, dede ostavili neko oružje, ali znajte da se to ne baca već ide u Zastavu Kragujevac i pravi se novo oružje koje koristi policija i vojska. Dakle, doprineli ste odbrani zemlje, a smanjili ste rizik po bezbednost naše dece, poručio je Vučić.  

Kažu, ne puca pištolj, nego čovek, ali čak i kad neko hoće ako nema oružje ne može da naudi, pogotovo ne da ubije veći broj ljudi.

-Ovo pruža veliku sigurnost pre svega majkama, rekao je predsednik.

Tokom najnovije akcije pokrenute nakon stravičnih tragedija koje su zadesile Srbiju, građani su MUP-u predali više od 13.000 komada oružja, 400.000 komada municije, kao i oko hiljadu komada minsko-eksplozivnih sredstava. Osim što predaju nelegalno, pojedini građani predaju u okviru ove akcije i oružje koje je u legalnom posedu.

Podsećamo, građani koji su nelegalno držali oružje, a predaju ga tokom ove akcije, neće krivično odgovarati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike