Lešinari i hijene su oni koji su pozvali narod u danima žalosti: Vučić odgovorio na lažne optužbe

14.05.2023

11:17

0

Predsednik Vučić je odgovorio na sve sramne optužbe opozicije

Lešinari i hijene su oni koji su pozvali narod u danima žalosti: Vučić odgovorio na lažne optužbe
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Tokom obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nakon prikaza zaplenjenog oružja tokom akcije predaje nelegalnog naoružanja, novinarka tajkunskog N1 postavila je pitanje Vučiću optužujući ga da nema empatiju jer se nije upisao u knjigu žalosti u OŠ "Vladislav Ribnikar", te izvrnula njegove reči da su lideri opozicije "lešinari i hijene" navodeći da je to navodno rekao za građane na protestu. 

Vučić je pokušao u nekoliko navrata da joj odgovori, ali ga je ona uporno prekidala.

-Nervozu razumem jer čovek je izgubio novac, nije uspeo da uništi Srbiju, pa sada pokušava da je dokusuri, rekao je Vučić aludirajući na vlasnika N1 televizije, Dragana Šolaka.

-Dakle, građani nisu rulja, već su lešinari i hijene oni koji su pozvali narod na politički protest u danima žalosti umesto da sede i tuguju i razmišljaju o merama koje da se donesu. Već kao lešinari gledaju da iskoriste tragediju, počeo je Vučić.

Pošto je više puta prekidan, obratio se novinarki.

-To što ste nevaspitani i neučtivi o je slika i prilika vlasnika vaše televizije i Mire Marković. Opozicione lidere nazivam hijenama i lešinarima jer su uradili nešto najsramnije pa su morali da objave lažno da ih je bilo više na protestu pa su za to optužili Anu Brnabić, koja je objavila fotografiju kao metaforu svega što su uradili tog dana. Opozicioni lideri to okačili, Đilas, Marinika, svakome je jasno kome se obraća. Da pojasnim građanima o čemu se radi, ovde nije problem to što je neko ukrao, nego je problem u onome ko je ukazao na lopova, jer kada je lopov razobličen, najgore je po onome koga je razobličio, rekao je Vučić.

Dodao je da je u jutro kada se dogodila tragedija otkazao sve obaveze koje je imao, iako je bilo i stranih delegacija.

-Hoćete da kažete kako mi nemamo empatiju, a oni koji su zauzmali Gazelu su prepuni empatije... Borili smo se da lekari preduzmu što je neophodno da svi stignu što pre do bolnica, tog dana sazivam kompletan kolegijum vlade, držim konferenciju na kojoj izražavam saučešće, dva puta sam odlazio u crkvu da zapalim crkvu, napadali ste me za dan žalosti da su odloženi zbog utakmice, a ne znate kakva je procedura, sve ste lagali, kao i ovi sa protesta. Znam te ljude u politici 20 godina, imaju empatiju prema foteljama, vi ćete da mi držite predavanje i ovako ću da vam govorim i kada budem završio s stranačkom politikom. Od mene traže ono što oni nikada nisu bili spremni, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike