Kancelarija za KiM: Kurtijevi specijalci provociraju Srbe, narod nije naseo - mir je sačuvan!

12.05.2023

21:53

0

Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka, ističe se između ostalog u saopštenju

Kancelarija za KiM: Kurtijevi specijalci provociraju Srbe, narod nije naseo - mir je sačuvan!
Ilustracija - Copyright Kancelarija za KiM

Više desetina Kurtijevih naoružanih specijalaca upalo je danas popodne u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, a sa jednim jedinim pravim ciljem - da isprovocira neodmerenu reakciju Srba i optuži ih za tenzije na terenu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene", navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, nije ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu.

"Zbog toga je važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda", dodaje se.

Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike