Lajčak sa Vučićem i Petkovićem o dijalogu: Sastanak u ponedeljak prilika za dogovor o narednim koracima

12.05.2023

14:52

0

Autor: I.K.

Kako je naveo na Tviteru, razgovarali su o daljem napredovanju na putu implementacije sporazuma

Lajčak sa Vučićem i Petkovićem o dijalogu: Sastanak u ponedeljak prilika za dogovor o narednim koracima
Lajčak i Vučić - Copyright Twitter/MiroslavLajcak

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak oglasio se kratko nakon današnjih sastanaka u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem

Kako je naveo na Tviteru, razgovarali su o daljem napredovanju na putu implementacije sporazuma.

"Sastanak glavnih pregovarača sledećeg ponedeljka predstavlja dobru priliku da se postigne dogovor o konkretnim narednim koracima", napisao je Lajčak na Tviteru.

 

 


Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti za sutra planirao upad u Zvečan i dodao da je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak zabrinut zbog situacije na KiM.

"Ušli smo u začarani krug. Kurti ne želi da formira ZSO. Kurti je za sutra planirao upad u Zvečan, jer je njegov kandidat navodno pobedio. To je planirao za sutra, da li će da pomeri ili ne... Imaju mogućnost do 28. da pomeraju", rekao je Vučić. 

Kada je reč o tome šta je Lajčak njemu rekao na sastanku po pitanju situacije na KiM, Vučić je istakao da je Lajčak zabrinut i da je on razgovarao sa Srbima sa severa, sa ljudima iz NVO i Srpske liste i drugih političkih partija. 

"Svi su mu rekli isto. On je video odlučnost Srba da se suprotstave Kurtijevom teroru i potpunoj okupaciji i zabrinut je. Da li će on to da tumači na drugačiji način, da ne bih ja govorio, ali ono što je njegov utisak, on je, ne kao ja, ali svakako zabrinut", rekao je Vučić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike