Petković sa Lajčakom o tenzijama koje na severu KiM podiže Kurti: Jedina odgovornost za izazivanje kriza je na Prištini

12.05.2023

12:44

0

Autor: I.K.

Petković je izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine

Petković sa Lajčakom o tenzijama koje na severu KiM podiže Kurti: Jedina odgovornost za izazivanje kriza je na Prištini
Lajčak i Petković - Copyright Instagram/petarpetkovic.kim

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je danas da je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, s posebnim osvrtom na tenzije koje u četiri opštine na severu podiže Aljbin Kurti.

On je na svom Instagramu napisao da je izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine, kao i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu KiM, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za ZSO. 

"Beograd niti želi, niti povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu, već će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti, a jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji", napisao je Petković.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike