Opozicija pokušava na najbrutalniji način da iskoristi tragediju i neistinama zaradi političke poene

07.05.2023

13:43

0

Autor: 24sedam

U nameri da za zločin kakav Srbija ne pamti, optuže aktuelnu vlast, podmeću na društvenim mrežama lažne informacije

Opozicija pokušava na najbrutalniji način da iskoristi tragediju i neistinama zaradi političke poene
Copyright 24sedam Twitter printscreen

Opozicioni lideri pokušavaju poslednjih dana da tragediju koja je Srbiju zavila u crno zloupotrebe i da neistinama koje plasiraju na društvenim mrežama prikupe poneki politički poen.

U nameri da za zločin kakav Srbija ne pamti, optuže aktuelnu vlast, podmeću na društvenim mrežama lažne informacije.

Poslednji u nizu je pokušaj da optuže predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Snežana Knežević, direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se dogodio zločin, na tu funkciju postavljena upravo za vreme aktuelne vlasti.

Oni ističu u sramnim lažnim optužbama da je ona, zapravo, majka jednog od uhapšenih članova kriminalne grupe „Vračarci“, optuženog za teško ubistvo.

Naime, simpatizer opozicije i advokat Vladimir Todorović rekao je da direktore škola postavlja ministar prosvete, te da je „naivno verovati da je ona postala direktorka uprkos tome ko joj je sin. Nije uprkos, već zbog onoga šta je Srbija danas“.

Twitter printscreen
 

 

U prikupljanju poena, ne mareći za razmere tragedije, pridružio mu se potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić pitavši „jel neko od ovih stručnjaka / Gašić ili Veselin Milić/ obavestio Vučića, na primer čija je majka direktorka OŠ Ribnikar? Ima li veze sa jednim od uhapšenih članova Vračarske grupe?“

A onda je napao predsednika Vučića da je odgovoran što se pomenuta direktorka nalazi na toj funkciji.

Twitter printscreen
 

 

Dok je Srbija zavijena u crno, opozicioni poslenici se bave lažima i podmetačinama, a zapravo je istina sledeća: direktorku OŠ „Vladilav Ribnikar“ nije postavila sadašnja vlast, već je na tu poziciju došla za vreme vlade Vojislava Koštunice, tačnije krajem 2004. godine dok su Srbijom vladali DSS i žuta koalicija i to za vreme "ministrovanja" Slobodana Vuksanovića iz DSS, koji je tu funkciju obavljao od 2004. do 2007. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike