Opozicija se protivi povećanju broja policajaca u školama?! Dobrica Veselinović neodgovorno poručuje: Ne treba nam više policije!

07.05.2023

11:51

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u prvom obraćanju javnosti nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", najavio je hitne mere

Opozicija se protivi povećanju broja policajaca u školama?! Dobrica Veselinović neodgovorno poručuje: Ne treba nam više policije!
Dobrica Veselinović - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd usprotivio se odluci države o povećanju broju policajaca u školama!

On je u izjavi za BBC, povodom tragedija koje su zadesile Srbiju prethodnih dana, komentarisao najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", država u narednom periodu zaposliti oko 1.200 policajaca koji će biti raspoređeni po školama, te da će „gotovo uvek u školi da bude bar po policajac", rekao da to nije potrebno?!

- Ne treba nam više policije u školama. Potrebno nam je više psihologa, više edukacije i iskren razgovor sa samim sobom o našem položaju u svetu i našem odnosu prema prošlosti, kazao je Veselinović za BBC.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u prvom obraćanju javnosti nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", najavio je hitne mere koje između ostalog podrazumevaju povećanje broja policajaca u školama, smanjenje broja dozvola za posedovanje i nošenje oružja i promenu Krivičnog zakona, koje je u petak usvojila Vlada Srbije.

- Molim ljude da budu uz svoju državu, država će znati da se obračuna sa kriminalom. Nikome od nas nije lako da stoje pred vama, ali to je obaveza svih nas. Ako su Englezi posle Hejsela uspeli da se obračunaju sa kriminalom, Australijanci posle masovnog ubijanja, imaćemo snage i mi. Hajde da sačuvamo zemlju i da to uradimo za one koji su stradali, za ovu divnu dečicu i divne ljude - rekao je Vučić tokom obraćanja dve velike tragedije koje su pogodile Srbiju u razmaku od dva dana. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike