Radojević reagovao na sraman potez Prištine: Samo Srbi mogu da donesu odluku o otvaranju mosta na Ibru

30.04.2023

08:36

0

Autor: I.K.

On je naglasio da je severni deo Kosovske Mitrovice, nakon 1999. godine, ostao jedina urbana, gradska sredina u kojoj većinu čine Srbi

Radojević reagovao na sraman potez Prištine: Samo Srbi mogu da donesu odluku o otvaranju mosta na Ibru
Milan Radojević - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Bivši gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Milan Radojević izjavio je danas da odluku o eventualnom otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi koji su, kako je naglasio, platili skupu cenu kako bi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice i ostalim opštinama na severu KiM. 

"Tu odluku ne može da donese niko drugi do nas samih!", poručio je na Instagramu Radojević, koji je ostavku na mesto gradonačenika podneo u novembru prošle godine nakon što su predstavnici Srba sa severa KiM odlučili da napuste sve prištinske institucije.

On je naglasio da je severni deo Kosovske Mitrovice, nakon 1999. godine, ostao jedina urbana, gradska sredina u kojoj većinu čine Srbi.

"Za odbranu grada plaćena je visoka cena. Od 1999. do 2013. godine bilo je preko 1.000 napada na glavnom gradskom mostu iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice. U tim napadima bilo je na stotine ranjenih Srba, a nekoliko naših sugrađana je izgubilo život braneći grad i sever", naveo je Radojević.

On je istakao da je današnji severni deo Kosovske Mitrovice jedina multietnička sredina na KiM, sa mešovitim naseljima poput Bošnjačke mahale i Mikronaselja, gde zajedno žive Srbi, Albanci, Bošnjaci, Goranci i drugi, i gde sloboda kretanja nikome nije uskraćena. 

Ukazao je da u južnom delu Kosovske Mitrovice nema Srba i da se na groblje i u crkvu odlazi "samo i isključivo pod policijskom pratnjom". 

"Odluku o eventualnom otvaranju glavnog gradskog mosta mogu doneti samo Srbi, građani Kosovske Mitrovice i severa koji su skupu cenu platili kako bi Srbi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i u ostalim opštinama na severu", zaključio je Radojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike