Falio je samo francuski poljubac: Miloš Jovanović i Boško Obradović s osmehom obeležili godišnjicu početka NATO agresije na Srbiju (FOTO)

24.03.2023

14:39

0

Na dan kada se Srbija seća nastradalih sugrađana 1999. godine, samozvane patriote su organizovale protest na kojem je vladala odlična atmosfera

Falio je samo francuski poljubac: Miloš Jovanović i Boško Obradović s osmehom obeležili godišnjicu početka NATO agresije na Srbiju (FOTO)
Boško Obradović i Miloš Jovanović - Copyright Ilustracija/Profimedia/Informer/Printscreen/Youtube

Vođa Dveri Boško Obradović i predsednik DSS Miloš Jovanović danas su, nedaleko od zgrade Generalštaba koja je pogođena tokom NATO bombardovanja, ismejali stradanje Srba i Srbije tokom agresije na našu zemlju.

Francuski državljanin Jovanović i Obradović su organizovali okupljanje, na kojem je par desetina njihovih sledbenika blokiralo raskrsnicu Nemanjine i Ulice kneza Miloša. Tom prilikom okupljeni su imali priliku da vide prisnost dvojice vođa koji se u javnosti predstavljaju kao branitelji tradicionalnih vrednosti.

Informer
Boško Obradović i Miloš Jovanović

Slika govori više od hiljadu reči, a na njoj se vidi da je, na dan kada se Srbija seća nastradalih sugrađana 1999. godine, na protestu samozvanih patriota vladala odlična atmosfera.

Osmesi i zagrljaji Jovanovića i Obradovića na dan kada je na našu zemlju pokrenuta agresija u kojoj je život izgubilo 2.500 ljudi, dovoljno govore o tome koliko je tzv. patriotskoj opoziciji zaista stalo do odavanja počasti ubijenim Srbima.

Za Jovanovića NATO agresija je samo “intervencija”

To naravno ne treba da se čudi ako se znaju veze vođe DSS-a sa njegovom domovinom Francuskom koja je učestvovala u agresiji na našu zemlju, ali i bila jedna od prvih država koja je priznala nezavisnost tzv. države Kosovo.

Podsetimo, Miloš Jovanović je 2010. godine imao priliku da u međunarodnim krugovima i kroz svoju doktorsku disertaciju ukaže da je bombardovanje naše zemlje bila agresija, ali ovaj francuski državljanin to nije učinio

Ilustracija/Wikipedia/Tanjug/Rade Prelić/Profimedia
Doktorska disertacija Miloša Jovanovića

Naime, on je u decembru te godine u Parizu odbranio doktorsku disertaciju na temu “Légitimité et légitimation du recours à la force dans l’après-guerre froide. Étude de cas: l’intervention militaire de l’OTAN contre la République fédérale de Yougoslavie (1999)” ili u prevodu: “Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO-a protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine”. 

Dakle, Jovanović je u naslovu svog rada izbegao da upotrebi pravi termin - agresija, i koristio je, poput svih NATO perjanica izraz "vojna intervencija". 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike