Miloš Jovanović pokušao da uvuče suprugu u srpsku politiku: Nevladina organizacija Leticije Erike učestvovala na izborima

15.03.2023

21:02

0

Izborna lista francuskog bračnog para uspela je da osvoji skromnih 7,68 odsto glasova

Miloš Jovanović pokušao da uvuče suprugu u srpsku politiku: Nevladina organizacija Leticije Erike učestvovala na izborima
Copyright Tanjug/Rade Prelić/Dragan Kujundžić/YouTube

Dok se francuski državljanin Miloš Jovanović predstavlja kao borac za Kosovo i Metohiju i kao čovek iz naroda, on zajedno sa svojom suprugom Leticijom Erikom, koja je takođe francuski državljanin, uživa u luksuznom životu u beogradskoj opštini Vračar.

Kako je 24sedam već pisao, iako od obrazovanja ima samo srednju školu, Leticija Erika već godinama živi na veoma visokoj nozi i zarađuje ogroman novac, dok zajedno sa suprugom Milošem Jovanovićem poseduje nekoliko stanova od kojih je poslednji u nizu koji su kupili nedaleko od Beograda na vodi, odakle francuski bračni par može da uživa u pogledu na Kulu Beograd.

Ilustracija/Tanjug/Rade Prelić/Printscreen/Youtube
Miloš i Leticija Erika Jovanović

Međutim, Jovanoviću i Leticiji Eriki očigledno nisu dovoljna ni velika primanja, ni nekoliko stanova u najskupljim delovima srpske prestonice. Dok vođa DSS-a pokušava na sve načine da se dokopa vlasti kroz politiku, njegova supruga iz Francuske je aktivna u nevladinom sektoru.

Pa iako joj se suprug predstavlja kao veliki borac za Kosmet, Leticija Erika se ne bori za Kosovsku Mitrovicu, Orahovac, Prizren ili Veliku Hoču. Nju ne zanima mnogo južna srpska pokrajina i više je fokusirana na – Vračar.

Ucenjivanje investitora

Leticija Erika je 27. aprila 2018. godine osnovala Udruženje građana Topolska, koje je navodno imalo za cilj borbu za očuvanje arhitekture na Vračaru. Međutim, iza svega se krila dobro razrađena šema ucenjivanja investitora, tako da su oni koji su bili spremni na dogovor sa francuskim bračnim parom Jovanović, bili pošteđeni protesta i problema ispred svojih gradilišta.

Arhiva
 

Posebno je indikativno to što UG Topolska nije bila posebno aktivna do trenutka kada je DSS izgubio svoje mesto u lokalnoj vlasti na Vračaru, od kada ovo udruženje značajno intenzivira svoje delovanje.

Printscreen/Twitter
 

Izlazak na izbore i skromni rezultati

A onda su došli lokalni izbori 2020. godine i Miloš Jovanović je odlučio da njegova stranka na njih izađe zajedno sa – udruženjem građana njegove supruge.

Izborna lista nosila je ime “Metla 2020 – DSS – Udruženje “Topolska” i uspela je da osvoji skromnih 7,68 odsto glasova, što im je donelo pet poslaničkih mandata od kojih je jadan pripao bliskoj prijateljici Jovanovića – Jasni Đokić. 

Printscreen/Youtube
Jasna Đokić i Miloš Jovanović

Međutim, Jovanovići su brzo shvatili da javnost neće blagonaklono gledati na to da Miloš Jovanović u politiku “na mala vrata” uvlači suprugu. Zato je odlučeno da ona formalno odstupi sa mesta predsednika UG Topolska i na njeno mesto je, 10. februara 2021. godina, došla već pomenuta kućna prijateljica Jovanovića - Jasna Đokić.

Promena na vrhu ovog udruženja bila je samo formalnost jer je francuski bračni par i dalje rukovodio udruženjem.

Privatna arhiva
Leticija Erika Jovanović

Podsetimo, 24sedam je ranije otkrio da Jovanovićeva supruga, Leticija Erika, iako od obrazovanja ima samo srednju školu, godinama unazad živi na veoma visokoj nozi u našoj zemlji.

Francuskinja je prema našim saznanjima zaposlena na poziciji "Chief People Officer (šef ljudskih resursa) u firmi “Interventure”, za koji se tvrdi da joj je delatnost računarsko programiranje, što zapravo ne odgovara potpuno istini. Naime, pomenuta firma je pre "agencija za zapošljavanje" to jest spajanje radnika sa inostranim klijentima, nego programerska kompanija.

Za svoj angažman u pomenutoj firmi Leticija Erika prima platu koja iznosi skoro četiri prosečne ministarske zarade u Srbiji. Pored toga, Jovanovići se mogu pohvaliti brojnim nekretninama u centru Beograda, od kojih su poslednju kupili nedavno.

EKSKLUZIVNO! 24sedam će sutra otkriti veze Miloša i Leticije Erike Jovanović sa Soroševom fondacijom i Rokfelerovim fondom, kao i organizacijama koje podržavaju nezavisnost tzv. države Kosovo!!! 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike