“Ja sam silovao samo jednu srpsku devojčicu”: Evo kakve zločince je DSS Miloša Jovanovića pustio na slobodu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

17.03.2023

21:00

0

Braća Mazreku su, na osnovu dokaza i sopstvenih priznanja, osuđeni na po 20 godina zbog svirepog ubistva srpskih civila, ali su odlukom Vojislava Koštunice pušteni na slobodu

“Ja sam silovao samo jednu srpsku devojčicu”: Evo kakve zločince je DSS Miloša Jovanovića pustio na slobodu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Miloš Jovanović, Vojislav Koštunica i braća Mazreku - Copyright ATAImages/ A.A./Printscreen/Youtube

Tokom sukoba na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih godina prošlog veka nad srpskim stanovništvom izvršeni su stravični zločini. Teroristička tzv. Oslobodilačka vojska Kosova izvela je desetina napada na srpsku policiju i vojsku, ali i na civile.

Jedan od najstravičnijih zločina desio se polovinom 1998. godine u selu Klečka, nedaleko od Lipljana.

Profimedia
Teroristi iz tzv. Oslobodilačke vojske Kosova

Sve je počelo 17. jula kada su pripadnici tzv. OVK izvršili napad na Orahovac i tom prilikom oteli preko 110 civila srpske nacionalnosti.

Pošto je posle intervencije Crvenog krsta deo zarobljenih Srba oslobođen, ostalo je 45 otetih. Oni su prebačeni u Mališevo, rodno mesto braće Ljuana i Bekima Mazrekua koji su bili jedni od vinovnika ovog masakra, a potom u selo Klečka kod Lipljana. 

Srbi bestijalno mučeni

Zarobljeni Srbi su tamo mučeni na najbrutalnije načine. Odsecani su im delovi tela, prebijani su, a žene i devojčice su višestruko silovane. Posle monstruoznog pira teroristi su zarobljene civile streljali, a potom spalili u peći za kreč.

Pripadnici MUP-a Srbije su 27. avgusta 1998. godine pronašli krematorijum sa delovi tela: butne kosti, potkolenice, deo ramenjače sa izgorelim tkivom, ugljenisana šaka...

Posle stravičnog zločina u Klečki, srpska policija uspela je da uhapsi braću Ljuana i Bekima Mazrekua koji su priznali da su učestvovali u mučenju, silovanju i ubistvima srpskih civila.

Do detalja ispričali silovanje i mučenje srpskih devojčica

O kakvom bestijalnom masakru se radilo najbolje govori iskaz okrivljenog teroriste Ljuana Mazrekua koji je dao istražnom sudiji.

- Komandant OVK je odveo devojčicu malo u stranu i silovao je pred svima. Drugi je uzeo jednu devojčicu od deset, jedanaest godina. Čuo sam da je bolno vrištala, a iz gomile da je neko dozivao: “Kćeri, Jovana!” Bila je to sigurno majka... On mi je naredio da je ja držim dok je on silovao. Posle toga, naredio je i meni da je silujem što sam i učinio. Vojnici su čekali na red da i oni siluju – ispričao je Mazreku i dodao:

- Svi iz OVK, osim onih na straži, silovali su srpske devojčice, devojke i žene. Onda je naređeno da ih sve masakriramo. Odvojio je jednu ženu i muško dete od oko osam godina i naredio mi da ih izmasakriram. Ja prvo nisam hteo, ali sam onda detetu odsekao uvo. Video sam da je drugi jednoj ženi izvadio oči i odsekao joj obe ruke iznad šaka, a onda i oba uva...

Mazreku je takođe ispričao da nijedno lice nije ostavljeno, a da nije prebijeno, maltretirano ili silovano pre streljanja. Posle pogubljenja, prema njegovim rečima, svi leševi i odsečeni delovi tela bačeni su u krečanu.

Priznanje pred kamerama

Inače, iskazi terorista Ljuana i Bekima Mazrekua zabeleženi su i kamerom. Posle hapšenja oni su odvedeni na mesto zločina gde su pred policijom i novinarskim ekipama otvoreno govorili o svojim zlodelima.

Ljuan Mazreku je tada, na pitanje koliko je žena silovao, odgovorio:

- Ja sam silovao samo jednu. 

- Koliko godina je imala – usledilo je pitanje.

- Petnaest – rekao je Mazreku i dodao da je nesrećnoj devojčici posle silovanja otkinuo uvo, da bi je zatim ubio.

Njegov brat, Bekim, je takođe ispričao šta se dogodilo u Klečki.

- Bilo je dvoje dece, tri žene, dva momka i tri muškarca – kazao je Mazreku.

- Kojeg uzrasta su bila deca – bilo je jedno pitanje.

- Od 7-8 do 11 godina – rekao je terorista.

- A žene?

- Od 28 do 32 godine – uzvratio je Mazreku.

- Ko ih je streljao?

- Mi. Oslobodilačka vojska Kosova – kazao je terorista.

- Kako ste ih streljali?

- Tamo smo ih poređali i pucali im s leđa. Pucali smo svi odjednom. Naređenje za streljanje su izdali Fatmir Limaj, Gani Krasnići i Hisni Kiljaj. Oni su bili komandanti. Limaj je bio komandant Klečke, a ova dvojica komandanti sela Mališevo – ispričao je Mazreku.

Zločinci osuđeni, pa ih Koštunica pustio na slobodu

Braća Mazreku su u slučaju Klečka, na osnovu dokaza i sopstvenih priznanja, osuđeni na po 20 godina zbog svirepog ubistva srpskih civila.

Ipak, 5. oktobra 2000. godine dolazi do obojene revolucije u Srbiji, a na vlast je došao DOS. Već 2001. godine, odlukom tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i vođe DSS-a Vojislava Koštunice, abolirani su svi albanski teroristi koj isu bili u srpskim zatvorima. Jednim potezom olovke, zaključno sa 17. martom 2002. godine, 1.800 najsurovijih terorista moralo je da bude na slobodi. Tačno dve godine kasnije krenuo je pogrom Srba na Kosovu i Metohiji...

24sedam/Lj.K.
 

Među oslobođenim je bio i Aljbin Kurti, koji će se samo dve decenije posle toga naći na čelu privremenih prištinskih institucija odakle će naređivati brojne napade na Srbe sa Kosmeta i svim silama pokušavati da spreči formiranje Zajednice srpskih opština.

Paradoksalno, danas naslednik Vojislava Koštunice na čelu DSS-a, Miloš Jovanović, koji je i sam bio deo vlasti koji su pustili albanske teroriste na slobodu, optužuje druge za navodnu izdaju Kosova i Metohije. I ne samo on. Deo te vlasti su bili i Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš, Boris Tadić...

ATAImages/ A.A./Pixabay
Miloš Jovanović i Vojislav Koštunica

O kakvoj zameni teza se radi najbolje govori izjava bivšeg člana DSS-a Slobodana Samardžića, čoveka koji “crta” politiku koju sprovode Miloš Jovanović, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović. On je nedavno, bez imalo srama, poručio da je polovina od 1.800 zatvorenih albanskih terorista bila potpuno nedužna!!!

- Mi smo pustili 1.800 zatvorenika od kojih je polovina bila nevina, uhapšena bez ikakvog reda i zakona. Pritom smo mi bili izloženi neverovatnom pritisku Haškog tribunala, a nismo imali ničiju podršku – kazao je Samardžić, koji je te 2001. godine bio član kabineta Vojislava Koštunice.

O moralu onih koji se sada predstavljaju kao branioci Kosmeta posle ovakve izjave ne treba trošiti reči, a o "nevinosti" zatvorenih terorista dovoljno govori priznanje braće Mazreku, ali i kosti mučenika koje su iza zlikovaca ostale u peći za kreč...

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike