Francuski bračni par kupio stan kod Beograda na vodi: Odakle Milošu Jovanoviću i njegovoj supruzi novac da kupe peti stan u centru Beograda?

14.03.2023

21:00

0

Francuski bračni par Miloš i Leticija Erika Jovanović kupili su nedavno još jedan stan u centru Beograda

Francuski bračni par kupio stan kod Beograda na vodi: Odakle Milošu Jovanoviću i njegovoj supruzi novac da kupe peti stan u centru Beograda?
Miloš i Leticija Erika Jovanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić/Dragan Kujundžić/YouTube

Francuski bračni par Miloš i Leticija Erika Jovanović, dok na svakom koraku kritikuju državu Srbiju, žive veoma luksuznim životom kao malo koji građanin Srbije. 

Kako je 24sedam već pisao, iako od obrazovanja ima samo srednju školu, Leticija Erika već godinama živi na veoma visokoj nozi i zarađuje ogroman novac. 

Printscreen/YouTube
Leticija Erika Jovanović

Francuskinja je zaposlena u firmi “Interventure”, čija je delatnost računarsko programiranje. Prema svedočenju jednog od njenih kolega iz te kompanije, neto zarada Leticije Erike za januar bila je čak 432.093,51 dinara! To znači da supruga Miloša Jovanovića na mesečnom nivou zarađuje gotovo četiri prosečne ministarske plate!

Uz sve to, Jovanović je Agenciji za borbu protiv korupcije 2014. godine prijavio da ima pozamašnu ušteđevinu. On je posle izjavio da novac na računu nije njegov, već da pripada njegovim roditeljima i da njime ne raspolaže. 

- To se nalazi na mom računu, oko 30-35 hiljada evra - kaže Jovanović.

Stanovi samo u centru Beograda

Pored basnoslovne zaradre, francuski bračni par može da se pohvali i sa nekoliko nekretnina u Beogradu. Zanimljivo, svi stanovi su u centru grada, na lokacijama gde cena kvadrata stana prelazi 3.000 evra, jer vođu DSS-a po svemu sudeći ne interesuje ništa što se ne nalazi u tri centralne beogradske opštine.

Kako saznaje 24sedam, Miloš Jovanović poseduje stan u beogradskoj opštini Vračar od 80 kvadratnih metara. Vođa DSS-a je kazao da je ovaj stan kupio 2007. godine za 98.000 evra. Prema njegovim rečima, finansirao ga je iz ušteđevine i kredita od 45.000 evra. Država mu je subvencionisala kredit sa 9.473 evra, a subvenciju je dobio u okviru programa pomoći države pri kupovini prve nekretnine. Vrednost ove nekretnine pre nekoliko godina je procenjena na 137.500 evra, dok je danas, s obzirom na rast cena nekretnina, verovatno dva puta veća.

Ilustracija/Tanjug/Rade Prelić/Printscreen/Youtube
Miloš i Leticija Erika Jovanović

Pored toga, Jovanović poseduje još jedan stan na Vračaru, veličine 71 kvadratni metar. On je svojevremeno ispričao da je, zajedno sa suprugom, 2014. podigao novi kredit od 40.000 evra. Kako kaže, novcem iz kredita i suprugine ušteđevine kupili su za 73.000 evra stan pored onog koji su već imali i spojili ih. U katastru je upisano da stan ima 71 kvadrat, dok u kupoprodajnom ugovoru piše da ima 62 kvadratna metra. Vrednost ove nekretnine pre nekoliko godina je procenjena na 122.500 evra, ali je ona danas sigurno znatno veća.

Tu nije kraj. Dvosoban stan na Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save, poseduje i Jovanovićeva majka. U katastru nepokretnosti za ovaj stan nije naveden broj kvadrata, zbog čega nije bilo moguće proceniti tačnu tržišnu vrednost. Minimalna vrednost ovog stana pre nekoliko godina procenjena je na 105.600 evra.

Pored toga, Jovanovićeva sestra vlasnica je polovine stana u centru Beograda, u opštini Stari grad. Ova nekretnina je veličine 42 kvadratna metra, a vrednost joj je pre nekoliko godina procenjena na 105.000 evra.

Kupili stan kod Beograda na vodi

Kako saznaje 24sedam, francuski bračni par Miloš i Leticija Erika Jovanović kupili su nedavno još jedan stan u centru Beograda i koji se vodi kao zajednička imovina supružnika na 1/1. Radi se o nekretnini veličine 50 kvadratnih metara koja se nalazi u Ulici Aleksandra Glišića, koja se nalazi u opštini Savski venac u neposrednoj blizini nekadašnje Železničke stanice i kompleksa Beograd na vodi.

Ironično, opozicija već godinama napada projekat Beograd na vodi, ali im ne smeta da kupuju nekretnine u blizini najelitnijeg dela naše prestonice. Takav je slučaj i sa Milošem i Leticijom Erikom Jovanović koji će imati prelep pogled na Kulu Beograd.

24sedam/Goran Sivački
Beograd na vodi

Vrednost ovog stana nije poznata, ali prema trenutnom stanju na tržištu nekretnina, cena po kvadratnom metru u ovom delu grada se kreće od 3.000 pa do 4.500 evra, pa se postavlja logično pitanje odakle Milošu i Leticiji Eriki Jovanović toliko novca da kupe još jednu nekretninu u centru Beograda!?

Pa i pored ovoliko nekretnina u samom centru glavnog grada, francuski bračni par ne propušta priliku da kritikuje našu zemlju. Dok Miloš Jovanović kroz politiku optužuje druge za navodnu izdaju, njegova supruga Leticija Erika se na gostovanjima u prozapadnim medijima redovno podsmeva Beogradu i Srbiji.

RTS 2 printscreen
Miloš Jovanović

Tako je u jednom gostovanju na američkoj televiziji N1 sa nipodaštavanjem govorila o uređenosti Beograda i odmah zatim pohvalila Pariz. Naravno, nije joj palo na pamet da objasni zašto je onda iz Francuske došla da živi baš u Srbiju i zašto zajedno sa mužem ovde kupuje toliko nekretnina, ako je naša zemlja toliko loša kao što tvrdi.

Za to vreme njen suprug se predstavlja kao srpski patriota, ali mu to ne smeta da ljubomorno čuva pasoš Francuske, države koja je među prvima priznala nezavisnost tzv. države Kosovo, protiv koje se Jovanović navodno bori. 

A kako izgleda život u današnjoj Francuskoj i Parizu najbolje svedoči činjenica da je francuska domaća obaveštajna mreža Renšenman ženero (Renseignements Generaux) identifikovala 150 "no-go zona” širom zemlje, odnosno područja gde se ide samo na sopstvenu odgovornost i gde policija ne ulazi bez pojačanja. 

Francuska prestonica se suočava sa ogromnim problemima: od ogromnih količina smeća na ulicama, velikog broja beskućnika, pa do porasta kriminala. Da li Beograd ili neki drugi grad u Srbiji ima “no-go zone” ili toliko beskućnika da to predstavlja ozbiljan socijalni problem!? Ne, ali to ne smeta Milošu Jovanoviću i Leticiji Eriki da kritikuju Srbiju i srpsku prestonicu, a hvale svoju toliko voljenu domovinu Francusku. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike