Ovo je dokument kojim je Vojislav Koštunica pomilovao Aljbina Kurtija (FOTO)

02.02.2023

15:16

0

Autor: 24sedam

Kurti je uhapšen 1999. godine kada je pokušao da pobegne s Kosova i Metohije

Ovo je dokument kojim je Vojislav Koštunica pomilovao Aljbina Kurtija (FOTO)
Aljbin Kurti - Copyright kuvendikosoves.org

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u današnjem govoru u Skupštini Srbije, odgovarajući na optužbe opozicije, da su upravo oni dok su bili na vlasti oslobodili iz zatvora 1.800 albanskih kidnapera, terorista, silovatelja, zločinaca, među kojima i braću Mazreku, ali i Aljbina Kurtija. 

-Oni su napisali da se Aljbin Kurti oslobađa kazne zatvora, a potpisnik je Vojislav Koštunica, veliki junak. Ovde je 1.800 njih koje je taj junak abolirao. Evo je odluka, 7. decembar 2001. godine, Aljbin Kurti se oslobađa daljeg krivičnog gonjenja. To su junaci, i vi o izdaji nekom pričate, tako su branili srpske interese, rekao je Vučić. 

Podsetimo, Vojislav Koštunica, bivši predsednik SRJ, 2001. godine pomilovao je Aljbina Kurtija, sadašnjeg premijera privremenih prištinskih institucija. Tom odlukom Kurtiju je bila ukinuta kazna od 15 godina zatvora na koliko je bio osuđen zbog terorizma i rada na otcepljenju Kosova i Metohije.

Kurti je uhapšen kada je pokušao da pobegne s Kosova i Metohije, u pritvoru je bio od 27. aprila 1999. godine, a osuđen je 13. marta 2000. na 15 godina zatvora u sudu u Nišu.

24sedam/Lj.K.
pomilovanje Aljbinu Kurtiju koje je potpisao Vojislav Koštunica

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike