Srbija će ići napred ma koliko teško bilo: Predsednik Srbije oglasio se pred odlazak u Brisel

27.02.2023

10:10

0

Autor: I.K.

U Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine

Srbija će ići napred ma koliko teško bilo: Predsednik Srbije oglasio se pred odlazak u Brisel
Predsednik Vučić u Abu Dabiju - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se pred odlazak u Brisel, gde se danas odvija nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz posredstvo visokog predstavnika EU Žozepa Borelja i EU izaslanika za zapadni Balkan Miroslava Lajčaka.

-Krećemo za Brisel, obavili smo poslednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom delu ljudi u Srbiji koji nije veliki, ali ima poverenja u svoju državu i rukovodstvo i koji veruje da ćemo uraditi najbolje za našu zemlju. Ali ima i onih koji se unapred spremaju da nas napadaju zato što smo potpisali nešto jer ćemo tako da budemo izdajnici, a ustvari nikada nisu bili zabrinuti za svoju zemlju i onima drugima koji ukoliko ne potpišemo nešto unapred znaju da smo krivi jer se vraćamo u devedesete. Hoću samo da kažem da se ne sekiraju. Brinućemo o njima, niti će biti kapitulacije niti će biti povratka u devedesete. Srbija će ići napred ma koliko teško bilo i uspećemo da se izborimo za to, poručio je predsednik u video obraćanju. 

 

Podsetimo, sastanci počinju u 15 časova, a prema agendi, pojedinačni sastanci sa Vučićem i Kurtijem trajaće po sat vremena, posle čega sledi zajednički sastanak. Zvaničnici EU i SAD izrazili su nadu da će i Beograd i Priština prihvatiti evropski predlog.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike