Najviše brinu za bezbednost svoje dece: Opljačkano nekoliko porodičnih kuća Srba na KiM (FOTO/VIDEO)

27.02.2023

09:39 >> 14:13

0

Porodica je odmah pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj

Najviše brinu za bezbednost svoje dece: Opljačkano nekoliko porodičnih kuća Srba na KiM (FOTO/VIDEO)
obijen stan, ilustracija - Copyright Kancelarija za KiM

U Donjoj Brnjici, nadomak Prištine na Kosovu i Metohiji, sinoć je opljačana porodica Aleksandra Milanovića, a kako je Milanović rekao za Kosovo onlajn, osim njegove, opljačkano je još nekoliko srpskih porodica.

Milanović kaže da se pljačka desila sinoć, oko 21.30 sati.

"U dvorištu imamo dve kuće, i dok smo bili svi u kući gde mi živi otac, koji je šlogiran, majka je izašla na trenutak jer je čula zvuke, i otišla je u kuću koja je opljačkana. Otvorila je vrata i imala je šta da vidi. Sve je bilo razbacano, uništeno. Odneli su novac, nakit", priča uznemireno Milanović.

Milanović ističe da će materjalni gubitak kako tako da se nadoknadi, ali da najviše brine za bezbednost svoje dece.

 

Dodaje da je porodica odmah pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj.

"Stvari će se oprati, kupiće se nameštaj, ali pomisao da je neko bio u našoj kući, da će možda opet doći, da je bio naoružan... Šta bi se desilo da smo bili u toj kući, da su deca bila tu, nije nimalo prijatno, ne znam kako ćemo noćas prespavati", kaže Milanović.

Iste večeri opljačkana je i porodična kuća starice Dušanke Milićević. Tokom pljački, počinioci su izvršili premetačine kuće, razbili prozor i odneli vredne stvari.

"Jutros kada sam ustala nisam odmah otišla u susednu kuću. Nešto kasnije sam videla hodnička vrata širom otvorena, u sobama su stvari bile razbacane, nisam imala gde da uđem. Dobro se nisam onesvestila. Sin mi nije bio tu, na poslu je u Obrenovcu. Ja više ovde sama da sedim ne smem, ja sam stara", priča za Kosovo onlajn uznemireno Dušanka Milićević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike