Nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana: Susret Vučića i Borelja u Minhenu

17.02.2023

15:53

0

Autor: 24sedam

Veliki broj zvaničnika prisustvuje 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji koja je danas počela

Nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana: Susret Vučića i Borelja u Minhenu
Borelj i Vučić u Minhenu - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti.

-Kratak susret sa Žozepom Boreljom. Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana, napisao je predsednik uz fotografiju susreta.

 

 

U Minhenu je, inače, danas počela 59. Minhenska bezbednosna konferencija (MSC), na kojoj učestvuje veliki broj međunarodnih zvaničnika, kao i šefova vlada i država i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva, a skupu prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić očekuje se da se sastane sa nemačkim kacelarom Olafom Šolcom, predsednikom Francuske Emanuelem Makronom, a najavljeni su bilateralni susreti sa svetskim zvaničnicima, među kojima su sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli, kao i  predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike