Vučević pružio podršku predsedniku Srbije: Prošlo je tačno 15 godina od proglašenja lažne države Kosovo i za nas nema predaha u borbi

17.02.2023

13:23

0

Autor: 24sedam

Danas predsednika Vučića očekuje serija sastanaka sa predstavnicima najmoćnijih država sveta, naveo je ministar odbrane

Vučević pružio podršku predsedniku Srbije: Prošlo je tačno 15 godina od proglašenja lažne države Kosovo i za nas nema predaha u borbi
Miloš Vučević - Copyright mod.gov.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević pružio je podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću za predstojeće sastanke sa predstavnicima najmoćnijih država sveta.

- Danas predsednika Vučića očekuje serija sastanaka sa predstavnicima najmoćnijih država sveta, a u isto vreme, u prištinskoj Skupštini se slave teroristi i ratni zločinci koje su čak i njihovi mentori poslali na suđenje. Naš narod kaže – “čega se pametan stidi, budala se ponosi”, i rekao bih da ta izreka savršeno pristaje sramnim scenama iz Prištine. Jer, prošlo je tačno 15 godina od proglašenja lažne države Kosovo i za nas nema predaha u borbi da sačuvamo vitalne interese naroda i države. Zato, puna podrška predsedniku Vučiću i samo hrabro, za Srbiju i KiM, nema predaje – rekao je Vučević.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je po sletanju u Minhen da ga danas očekuje naporan dan, pun iznanađenja, ali da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti neke danas, a neke za sedam dana koje se tiču Kosova i Metohije. 

Predsednik je u video snimku na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" dok je čekao da se iskrca iz aviona podsetio da je danas 15 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova. 

Najavio je da će se u Minhenu, gde učestvuje na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji sresti i razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuleom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike