Vučić najavio da će imati dobre vesti o Kosovu i Metohiji: Neke ćemo saopštiti građanima danas, neke za 7 dana

17.02.2023

11:16

0

Autor: I.K.

Predsednik je najavio da ga čeka težak i naporan dan

Vučić najavio da će imati dobre vesti o Kosovu i Metohiji: Neke ćemo saopštiti građanima danas, neke za 7 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je po sletanju u Minhen da ga danas očekuje naporan dan, pun iznanađenja, ali da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti neke danas, a neke za sedam dana koje se tiču Kosova i Metohije. 

Predsednik je u video snimku na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" dok je čekao da se iskrca iz aviona podsetio da je danas 15 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova. 

Najavio je da će se u Minhenu, gde učestvuje na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji sresti i razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuleom Makronom i kancelarom Nemačke Olafom Šolcom. 

Pored tih susreta, predsednik Srbije kazao je da će imati niz susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli, kao i  predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis.

-Ono što želim da poručim ljudima jeste da ćemo čuvati zemlju, čuvati mir, ali i naše vitalne nacionalne interese. Nema predaje! rekao je na kraju obraćanja Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike