Jasna je namera albanskih huligana da isprovociraju srpski narod: Uz kapiju manastira u Zočištu noćas okačene albanske zastave

17.02.2023

14:44

0

Autor: 24sedam

Bratija manastira Svetih Vrača, Kozme i Damjana u Zočištu, zatekla je jutros zastavu Albanije i tzv. Kosova

Jasna je namera albanskih huligana da isprovociraju srpski narod: Uz kapiju manastira u Zočištu noćas okačene albanske zastave
Albanske zastave na Kosmetu - Copyright Kancelarija za KiM

Albanski ekstremisti okačili su zastave Albanije i takozvanog Kosova uz kapiju manastira Svetih Vrača Kozme i Damjana, u selu Zočište, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodeći da je taj nemili prizor kod pravoslavne svetinje uočila jutros bratija manastira.

"Vrlo je jasna namera albanskih huligana da isprovociraju srpski narod i udare na pravoslavne svetinje, naročito danas kada vlasti Privremenih institucija u Prištini u svojoj mašti obeležavaju godišnjicu takozvane nezavisnosti Kosova, a zapravo slave pokušaj kršenja međunarodnog prava na očigled čitavog sveta", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za KiM "uporno apeluje i upozorava međunarodnu zajednicu na stepen ugroženosti pravoslavnih svetinja na prostoru KiM koje se nalaze na meti ektremista i nastaviće da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom insistira na većoj zaštiti za naše crkve i hramove".

Naime, bratija manastira Svetih Vrača, Kozme i Damjana u Zočištu, zatekla je jutros zastavu Albanije i tzv. Kosova, okačene na banderi tik uz donju manastirsku kapiju, prenosi Kosovo onlajn.

Selo je, od završetka rata, etnički čisto albansko.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike