Vašoj ekselenciji želim sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije mir i blagostanje: Erdogan uputio čestitku Vučiću

14.02.2023

15:25

0

Autor: I.K.

U Srbiji se sutra na Sretenje obeležava Dan državnosti

Vašoj ekselenciji želim sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije mir i blagostanje: Erdogan uputio čestitku Vučiću
Vučić Erdogan Instangram buducnostsrbijeav 9 - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo čestitku predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom Dana državnosti Republike Srbije.

U čestitki se kaže: „Uvaženi predsedniče, cenjeni prijatelju, želeo bih da u ime svog naroda i u lično ime, Vašoj ekselenciji i prijateljskom narodu Srbije od srca čestitam Dan državnosti. Potpuno sam uveren da će se nastaviti pozitivan zamah u našim odnosima sa Srbijom, kojima u pogledu stabilnosti i budućnosti Balkana pridajemo poseban značaj i da će se naša saradnja u narednom periodu proširiti na još više polja", navodi se na početku čestitke.

Turski predsedik uputio je srpskom kolegi poziv te izrazio nadu da će se sresti na Diplomatskom forumu koji se održava od 10. do 12. marta 2023. godine u Antaliji.

"Koristim ovu priliku da u ime svog naroda i lično ime, Vašoj ekselenciji poželim sreću i dobro zdravlje, a prijateljskom narodu Srbije mir i blagostanje“, navodi se u čestitiki turskog predsednika.

Ova čestitka dolazi u trenutku kada se Turska bori sa posledicama razornog zemljotresa u kojem je stradalo više od 30.000 osoba.

U Srbiji se sutra na Sretenje obeležava Dan državnosti u znak sećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. veka, a ovaj dan kao državni praznik slavi se od 2002. godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike