"Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda": Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti

14.02.2023

15:17

0

Autor: I.K.

Bajden navodi da SAD podržavaju put Srbije ka Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa pod okriljem EU

"Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda": Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti
predsednik Bajden uputio je čestitku predsedniku Vučiću - Copyright Profimedia/Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti. 

U čestitki se kaže:„Poštovani gospodine predsedniče, u ime naroda Sjedinjenih Država upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara".  

Predsednik SAD navodi i da "zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine". 

"U godini koja je pred nama Sjedinjene države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona", naveo je američki predsednik i poručio: "Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda". 

U Srbiji se sutra na Sretenje obeležava Dan državnosti u znak sećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. veka, a ovaj dan kao državni praznik slavi se od 2002. godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike