Čestitka Putina povodom Dana državnosti Srbije: Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

14.02.2023

08:54

0

Autor: I.K.

Susret je upriličen u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu

Čestitka Putina povodom Dana državnosti Srbije: Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom
Aleksandar Bocan-Harčenko i Aleksandar Vučić u Predsedništvu - Copyright TANJUG/ Rade Prelic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Tom prilikom ruski ambasador uručio je predsedniku Vučiću čestitku predsednika Rusije, Vladimira Putina, povodom Dana državnosti.

 

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitajući nacionalni praznik Dan državnosti, naglasio je da je Srbija značajan i pouzdan partner Rusije.

-Visoko cenimo izbalansirani spoljnopolitički kurs koji Beograd sprovodi u aktuelnim složenim međunarodnim okolnostima. Podržavamo Vaše napore usmerene na zaštitu teritorijalnog integriteta zemlje i rešavanje kosovskog pitanja. Uveren sam da dalji razvoj rusko-srpskog strateškog partnerstva u potpunosti odgovara interesima naših bratskih naroda. Iskreno Vam želim dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije blagostanje i prosperitet“, navodi se u čestitiki ruskog predsednika.

TANJUG/ Rade Prelic
Bocan-Harčenko uručio je čestitku ruskog predsednika Aleksandru Vučiću

 

U Srbiji će Dan državnosti, Sretenje Gospodnje sutra biti obeležen polaganjem venaca i odavanjem počasti na više lokacija, a tradicionalno i kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu.

U Srbiji se 15. februara, na Sretenje, obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. veka, a ovaj dan kao državni praznik slavi se od 2002. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike