Vučić se upisao u knjigu žalosti: Građani Srbije saosećaju sa turskim prijateljima

09.02.2023

09:56

0

Autor: J. S. J.

Vučić se upisao u knjigu žalosti: Građani Srbije saosećaju sa turskim prijateljima
Aleksandar Vučić se uisuje u knjigu žalosti - Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Republike Turske u Beogradu povodom razornog zemljotresa koji je odneo ogroman broj života navodeći da građani Srbije saosećaju sa turskim prijateljima u ovim trenucima bola i tuge.

-Ovaj razorni zemljotres ostavio je ogromnu prazninu u životima mnogih porodica i ispunio ih tugom. Republika Srbija i njeni građani iskreno saosećaju sa turskim prijateljima u ovim trenucima bola i tuge. Koristim ovu priliku da uputim najdublje saučešće Republici Turskoj i svima koji su izgubili svoje voljene- napisao je Vučić, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav. 

 

 

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju u ovom trenutku je najmanje 15.865, saopštili su zvaničnici, kako prenosi Si-En-En (CNN).

U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu.

Inače, turska ambasada je otvorila broj telefona za one koji žele da pomognu i račun u Halk banci,  jer su se ljudi iz Srbije interesovali da pomognu građanima Turske.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike