Vučević: Vojska Srbije snažna, sposobna da brani građane i državu

08.02.2023

18:20

0

Autor: Ekipa 24sedam

Ministar se danas sastao i sa gradonačelnicom Niša, Draganom Sotirovski

Vučević: Vojska Srbije snažna, sposobna da brani građane i državu
Ministar odbrane Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo Odbrane/Andrija Gavrilović

Ministar odbrane Miloš Vučević, nakon obilaska 63. padobranske brigade u Nišu oglasio se ponovo na Instagramu, ali iz drugog razloga.

Naime, njega je ugostila gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Kako je istakao Vučević, u pitanju je draga prijateljica sa kojom neguje korektne odnose.

"Oreol slavne, junačke i odlikovane brigade"

Podsetimo, Vučević je danas obišao je 63. padobransku brigadu na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu i tom prilikom izrazio uverenje da je Vojska Srbije snažna, obučena i sposobna da brani sve njene građane i našu državu.

Kako je naglasio, uverio se u to da 63. padobranska brigada, koja sledeće godine puni osam decenija postojanja, s pravom nosi “oreol slavne, junačke i odlikovane brigade”, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Odlikovane i uspesima i pobedama u bitkama i borbama, ali i zavetovane pripadnicima koji su položili svoje živote na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Govorim ne samo na prostoru Kosova i Metohije, nego na prostoru cele Jugoslavije, jer ova jedinica primala je i nosila borbe širom nekadašnje države i ne smeju nikada ti ljudi biti zaboravljeni, red ih je spominjati - rekao je Vučević.

On je istakao da će 63. padobranska, uz 72. brigadu za specijalne operacije, biti nosilac razvojnog projekta za koji je predsednik Republike dao naredbu - 5.000 pripadnika jedinica za specijalne operacije i da je neophodno da 63. padobranska brigada proširi infrastrukturne kapacitete i opremu za prijem novih pripadnika.

- Ponosan sam na njih i na sve pripadnike Vojske Srbije. U ovom mesecu će primiti veće plate za 25 odsto, a verujem da kada budemo završili projekat 5.000 pripadnika jedinica za specijalne operacije, to će biti daleko, daleko veće plate - poručio je Vučević i čestitao svim pripadnicima 63. padobranske brigade na svemu što su radili prethodnih godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike