Vučić poručio: "Srećan sam što sam bio pod sankcijama 1999. godine"

03.02.2023

11:39

0

Autor: 24sedam

Predsednik se obratio poslanicima na sednici Skupštine

Vučić poručio: "Srećan sam što sam bio pod sankcijama 1999. godine"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene KiM, da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

- Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje, poručio je Vučić, u nastavku rasprave na posebnoj sednici o Izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

RTS 2 printscreen
 

Komentarišući napade da je ucenjen on, a ne Srbija, predsednik je rekao:

- Da biste nekoga ucenili prvo morate da imete nešto čime da ga ucenite. Niti imam račune, niti bilo kakvo bogatsvo u inostranstvu, niti bilo gde u zemlji da bi bilo ko imao bilo šta da mi oduzima, da bilo šta imam da izgubi. Drugo, mene ne interesuje, znam ja političare koji su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije sa kojima se redovno sastajem - pa šta? Vi stvarno mislite da mene interesuje da li će neko da protiv mene uvodi sankcije. Pa ja sam bio ponosan na sankcije koje su protiv mene uvedene 99. godine - bio sam kriv pošto sam branio zemlju, a napadao agresora. Objavite molim vas to još jednom, da sam bio pod njihovim sankcima 99. godine, srećan što sam bio protiv onih koji su izvršili agresiju na moju zemlju. U kom svetu vi živite? Vi stvarno mislite da se neko zabrinuo zbog toga? Što, da mi zabrane da negde otputujem? Ništa vas ja ne razumem, ne razumem taj odnos. Zbog građana Srbije - niko mi nikada ničim nije pretio, niti ima čime, samo da znate o kakvim lažima je reč. To je ona ista mantra - oni poveruju u sopstvene laži. Svakoga dana nabace na kamaru bezbroj laži o onda uzmi koju hoćeš laž - izmisli i onda pričaj gluposti pred svima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike