Vučić: Nikad nisam pregovarao o ostanku na vlasti - mene interesuju opstanak i napredak Srbije

03.02.2023

11:12

0

Autor: Ekipa 24sedam

"Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak"

Vučić: Nikad nisam pregovarao o ostanku na vlasti - mene interesuju opstanak i napredak Srbije
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene KiM, da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome s nekim pregovarati, jer ga interesuju samo opstanak i napredak Srbije.

- Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje - poručio je Vučić u nastavku rasprave na posebnoj sednici o Izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Predsednik je tako odgovorio na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno-levog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo strahovladu na severu KiM i da uvek sa međunarodnim predstavnicima ispregovara za sebe ostanak na vlasti, a za građane KiM sve veću neizvesnost.

Istakao je da građani treba da razumeju da nije uvek pitanje onoga šta na nekom papiru o KiM stoji već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas, i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

- Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak - rekao je Vučić.

- Kažu, pregovaraš već 10 godina, a da nije pregovora morali bismo da priznamo nezvisno Kosovo. Je l' to vaša politika? Okolnosti nam ne idu naruku, nisam za zamrznuti konflikt, naprotiv - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike