Bjegović: Vučić je glavna meta od objave rata mafiji koja ima bliske veze sa ANB

03.02.2023

10:27

0

"U ovom slučaju možemo govoriti o stranom državnom terorizmu koji se trebalo realizovati na tuđoj teritoriji tj. Srbiji"

Bjegović: Vučić je glavna meta od objave rata mafiji koja ima bliske veze sa ANB
Miroslav Bjegović - Copyright Printscreen/Youtube/K1 Televizija

Specijalista za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala profesor dr Miroslav Bjegović kaže da je slučaj pripreme i samog izvršenja atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića  plan međunarodno-organizovanog narko kriminala koji bez podrške bezbednosnih službi ne bi mogao da funkcioniše, a od kojih je dobijao određene informacije, logistiku pa čak i neposredno fizičko učešće.

- Predsednik Vučić je postao glavna meta od objave rata protiv narkomafije u Srbiji koja je bila produžena ruka i ispostava kavačkog klana koji ima bliske veze sa određenim delovima crnogorske ANB, a koji je na čelu sa Radojem Zvicerom izdvojio milionsku sumu prljavog novca za likvidaciju Vučića koji je stao na put njihovom poslu, rekao je Bjegović za portal podgoričke Adria tv.

Srpske službe bezbednosti su unazad par godina, dodaje on, danonoćno radile na ovoj bezbednosnoj pretnji i držale pod lupom kako ove kriminalce tako i pojedine pripadnike službe ANB pa čak i kosovske ŠIK, albanske ŠIŠ, bosanske OBA koji su boravili na prostoru Srbije sa zajedničkim narko ciljevima i sa samo jednom metom.

- U ovom slučaju možemo govoriti o stranom državnom terorizmu koji se trebalo realizovati na tuđoj teritoriji tj. Srbiji. Upravo iz sudskog procesa Belivuk javnost će saznati dosta frapantnih činjenica o namerama, organizaciji i učesnicima ove narko hobotnice, zaključio je Bjegović. 


Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike