Vučić danas u Skupštini o Kosovu: Boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsednik

02.02.2023

06:15

0

Autor: I.K.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovaraće na sva pitanja poslanika, a očekuje se da sednica potraje možda i nekoliko dana

Vučić danas u Skupštini o Kosovu: Boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsednik
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright RTS 2 printscreen

Posebna sednica Narodne skupštine na kojoj će se raspravljati o Izveštaju o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini, koji je podnela Vlada, zakazana je za danas u 10 sati.

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovaraće na sva pitanja poslanika, a očekuje se da sednica potraje možda i nekoliko dana. 

Predsednik je istakao da bi bilo dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo na sednici Narodne skupštine, ali da ne veruje u to. 

-Mnogi misle da kada je Srbiji teško da je to nekima prilika da se dočepa političkih poena i vlasti. Nemam problem sa tim, neću kao predsednik nikome da se pravdam, drugi predsednici kada su odlazili rekli bi šta imaju i odlazili, ja sam jedini koji je ostajao na raspravi i spreman sam da budem dva, tri dana koliko traje rasprava, 10, 15 sati i da ne izlazim, ali ne idem nikome da se pravdam, jer sam uradio sve pošteno i borio se i boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsednik, naravno u skladu sa svojim ustavnim mandatom, rekao je Vučić.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se nalazimo u vremenu koje je najteže verovatno od Drugog svetskog rata za Evropu i svet, a za nas od devedesetih, u kojem se, kako kaže, ne zna šta će biti sutra i da li će se ratni sukob proširiti i na druge zemlje sveta.

On je najavio da će govoriti i o Zajednici srpskih opština, što je izuzetno ozbiljno pitanje, ističući da da ljudi ne znaju da mi imamo osnovni sporazum, da imamo četiri sporazuma vezana za ZSO, među kojima i implementacioni sporazum, sporazum o upravljačkom timu. Vučić naglašava da ništa nije potpisao već je samo obavestio narod o tome šta se dešava. 

Tanjug/ Strahinja Aćimović
predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

Kako kaže, nije njegova krivica što je sastavljen nemačko-francuski plan za rešenje kosovskog pitanja i ako nečija krivica postoji, onda je to rat u Ukrajini jer Zapad želi da sve probleme reši. Na pitanje da li ima vremenskih rokova za sprovođenje nemačko-francuskog plana, Vučić kaže da nema.

"Nema vremenskih rokova, svi bi hteli da budu sutra, ali ne može", zaključio je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike