Lalić o planiranom atentatu na Vučića i svrgavanju vlasti: Zvicer je obećao 5 miliona evra i koliko god još treba

31.01.2023

16:10

0

Autor: 24sedam

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić odgovarao je na pitanja optuženih

Lalić o planiranom atentatu na Vučića i svrgavanju vlasti: Zvicer je obećao 5 miliona evra i koliko god još treba
Ilustracija - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Tokom današnjeg ročišta na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljeni-saradnik Srđan Lalić odgovarao je na pitanja optuženih, te potvrdio da su mu Velja Nevolja i Marko Mesar rekli da je Zvicer obezbedio 5 miliona evra i rekao da će biti još koliko god za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić je odgovarao na pitanja nekadašnjeg policajca Nebojše Jankovića, koji se tereti za četiri ubistva. Janković je Lalića ispitivao i o planiranju atentata na predsednika Srbije, o čemu je svedok-okrivljeni pričao na prethodnim ročištima.

Na pitanje Jankovića da li je neko dobio deo novca od 5 miliona evra, Lalić je rekao da novac nije razdeljen među članovima.

Na pitanje ko je kakve uloge imao za svrgavanje vlasti, Lalić je ponovio da su u pitanju bile pripremne radnje, da su zloputrebljeni nalozi na društvenim mrežama, te da su Veljko i Marko rekli da će navijačke grupe biti iskorišćene.

Lalić je inače na prvom ročištu ispričao da su u januaru 2021. godine Marko i Veljko išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta.

- Pošto su od dela crnogorskih službi dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva. Sa oduševljenjem su pričali kako su sprovođeni naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde, naveo je tada Lalić i dodao:

- Zvicer je obezbedio oko 5 miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i tada je bilo pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. Bilo je pomena da prvi sledeći protesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pritiska na strukturu, pričao je tada Lalić. 

On je dodao da je pominjano i postavljanje bombi na javne objekte i površine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike