Piše Uglješa Mrdić: Veliki pritisci su na Srbiju, a nama ostaje borba za mir i stabilnost

20.01.2023

18:07

0

Daće Bog da proradi razum kod centara moći koji imaju veliku ulogu u pritiscima na Srbiju i srpski narod i da nas ostave na miru, između ostalog navodi Mrdić

Piše Uglješa Mrdić: Veliki pritisci su na Srbiju, a nama ostaje borba za mir i stabilnost
Uglješa Mrdić - Copyright Printscreen/YouTube/Novo jutro

Uopšte nam nije lako. Svedoci smo velikih pritisaka na Srbiju. I po pitanju Kosova i Metohije i sankcija Rusiji. Da ne govorim o drugim pritiscima.

Naša vlast se drži odlično. Nije lako našem predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije.

U više navrata u našoj istoriji imali smo ogromne pritiske.

Srbija priznaje i poštuje teritorijalne integritete svih država a vraćaju nam tako što sve zapadne sile podržavaju nezavisnost tzv. države Kosovo i rasparčavanje Srbije.

Veliki srpski geograf Jovan Cvijić govorio je: „Mi smo svoju kuću podigli na sred puta“. Verovatno se u rečima čuvenog Cvijića upravo i kriju stalna otvorena pitanja života naroda i pitanja granica država na području Balkanskog poluostrva.

Naš srpski narod je ponosit i to smo potvrdili više puta u našoj istoriji.

Sveti Sava je govorio o „Srbiji, koja je Istok Zapadu i Zapad Istoku“.

Pojedini zapadni centri moći nas nazivaju „Malim Rusima“. A mi smo nikakvi „Mali Rusi“. Mi smo Srbi. Mi želimo lep život zajedno sa našim dragom braćom i sestrama drugih nacija koji žive u Srbiji i koji je poštuju i vole.

Vekovima su burna dešavanja na Balkanu. I to ne samo na prostorima Balkana gde u većini živi srpski narod.

A šta mi hoćemo u stvari? Mi samo želimo da mirno živimo zajedno sa našim komšijama na brdovitom Balkanu i da vodimo politiku mira i stabilnosti.

Da li je mnogo to što tražimo? Za normalne i dobronamerne ljude nije, ali za one koji žele stalne trzavice i sukobe na Balkanu jeste mnogo.

Nikada u svojoj istoriji nikoga nismo prvi napali.

Uvek smo se branili.

Tako je bilo i za vreme Osmanlijskog carstva, Austrougara, Hitlerove Nemačke, zločinačke NDH, NATO agresije, albanskog terorizma, ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosmetu.

Mi samo ne damo naše a ne želimo tuđe.

Nećemo više da dozvoljavamo da se neko iživljava nad srpskim narodom.

Danas Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem vodi odgovornu politiku koja se zalaže za mir i stabilnost na Balkanu i saradnju naroda.

Daće Bog da proradi razum kod centara moći koji imaju veliku ulogu u pritiscima na Srbiju i srpski narod i da nas ostave na miru.

Nama ostaje da se borimo za bolju budućnost i za očuvanje mira i stabilnosti čuvajući naše državne i nacionalne interese.

Živela Srbija!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike