Vučić o situaciji na KiM: Formiranje ZSO je pitanje hitnosti

20.01.2023

16:33

0

Autor: 24sedam

On je rekao da je kao predsednik Srbije danas bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo saglasili sa predloženim planom

Vučić o situaciji na KiM: Formiranje ZSO je pitanje hitnosti
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio nakon sastanka sa specijalnim izaslanicima zapadnih državai rekao kako je zahtevao pomoć u realizaciji i rešavanju turbulencija na KiM.

On je rekao i da je kao predsednik Srbije danas bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo saglasili sa predloženim planom.

- Pod tim i takvim uslovima tražili smo od četvorke, plus Miroslav Lajčak, da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na KiM, jer smatramo da je krajnje vreme da se formira ZSO, koja je ne samo obećana nego i potpisana pre 10 godina. To je pitanje hitnosti, pošto je tek posle toga moguć razgovor i kakva takva normalizacija situacije - izjavio je predsednik.

Vučić je zamolio predstavnike sa zapada da pomognu Srbiji zbog sve češćih tenzija.

- Zamrznut konflikt nije rešenje. Zamolio sam četvorku plus Miroslav Lajčak da nam pomognu zbog sve češćih tenzija na KiM. Što se tiče vladavine prava, pohvaljeni su naši koraci na evropskom putu i to je bila poslednja tema. Čekaju nas mnogo teški dani. Ovde nema ni lepih ni slatkih razgovora, a jedino što mogu da kažem je da sam dao sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju - rekao je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike