Piše Uglješa Mrdić: Neka velike sile odluče za koga su – Za Srbiju i Vučića koji su za mir ili za Kurtija koji je za krvavi rat

27.12.2022

18:47

0

Srbiji i Albaniji i celom Balkanu, srpskom i albanskom narodu je potreban mir, između ostalog ističe Mrdić

Piše Uglješa Mrdić: Neka velike sile odluče za koga su – Za Srbiju i Vučića koji su za mir ili za Kurtija koji je za krvavi rat
Uglješa Mrdić - Copyright Printscreen/YouTube/Novo jutro

Ponosan sam na odlično i odlučno držanje Srbije i njenog rukovodstva u ovom jako teškom periodu. Nije danas lako donositi teške odluke koje se tiču južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Kada su me pitali na sastancima u SAD o Kosmetu rekao sam im da je Kosmet za nas Srbe, kao Izrael za Jevreje, da je Kosmet deo Srbije kao i američka država Nju Meksiko što je deo SAD. A najveći utisak su bile reči jednog od domaćina u SAD koji mi je rekao: “Da li to znači kada bi Vam uzeli Kosovo i Metohiju kao da smo Vam iščupali srce iz tela? Odgovorio sam potvrdno.

A danas imamo situaciju divljačkog i terorističkog ponašanja Aljbina Kurtija premijera privremenih institucija u Prištini.

Kurti želi krvavi rat. Rukovodstvo Srbije predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem želi mir. Srbija se bori za mir i stabilnost.

Postavlja se pitanje za koju opciju su velike sile a posebno ove sa zapada. Za rat ili za mir. Za krvavu balkansku zimu ili za stabilnost u regionu.

Kurti je pored toga što je za rat i lud i neodgovoran i spreman na stalne provokacije i izazivanje rata.

Dobro je rekao predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić da “kosovski premijer želi krv i rat, dok se srpsko rukovodstvo grčevito bori za mir, ali nema sa kime da razgovara.

Zabrinjava loša reakcija međunarodne zajednice koja bi trebalo da je garant mira i stabilnosti. Šta radi KFOR? Šta rade međunarodni predstavnici? Da li nam svi oni zajedno spremaju novo ratno ludilo kao 1999. godine i novu agresiju na srpski narod i državu. Nadam se da ne.

Srbiji i Albaniji i celom Balkanu, srpskom i albanskom narodu je potreban mir.

Pozivam na poštovanje svih potpisanih međunarodnih sporazuma a Albancima na Kosmetu poručujem da maknu ludaka i ratnog huškača Kurtija sa funkcije i da ga pošalju u političku penziju. 

Kada je neko neodgovoran kao Kurti možete sve da očekujete od njega i sukob i provokaciju.

Neverovatno je kada ti isti ljudi pričaju o pravnoj sigurnosti i vladavini prava, a onda kažu da isti taj sporazum nisu ni planirali da poštuju.

Svaka čast na spremnosti i držanju naše vojske i policije i bezbednosnih službi i svim njihovim rukovodiocima.

Svaka čast na hrabrom držanju srpskog naroda na Kosmetu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike