Bocan-Harčenko povukao paralelu između Kosmeta i Donbasa: Nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice

09.01.2023

21:35

0

Autor: 24sedam

U saopštenju Ambasade on navodi da „prištinski radikali na čelu sa pokrajinskim ‘premijerom‘ Kurtijem nastavljaju da podstiču srbofobiju"

Bocan-Harčenko povukao paralelu između Kosmeta i Donbasa: Nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice
Aleksandar Bocan- Harčenko - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

„Niz etnički motivisanih napada lokalnih Albanaca na Srbe u pokrajini Kosovo i Metohija tokom Božićnih praznika – uključujući na dete od 11 godina! – izaziva zabrinutost i smetenost. Želimo povređenima što brži oporavak“, izjavio je ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u objavi na Tviteru.


U saopštenju Ambasade on navodi da „prištinski radikali na čelu sa pokrajinskim ‘premijerom‘ Kurtijem nastavljaju da podstiču srbofobiju uz popustljivost zapadnjaka“.

- S tim u vezi želim da istaknem da je odgovor KFOR-a u kojem je odbijen zahtev Beograda da pošalje u pokrajinu srpske policajce i vojnike radi obezbeđenja bezbednosti sunarodnika, a shodno rezoluciji 1244 SB UN, stigao je, bahato i cinično, zapravo uveče 6. januara, odmah nakon atentata na srpsku decu koji je izvršio kosovski Albanac - rekao je Bocan-Harčenko.
Printscreen/YouTube/Kosovoonline


On navodi da retki predstavnici EU koji kao da su probali da prokomentarišu počinjene na Kosovu zločine, prećutkuju okolnosti onoga što se desilo i dodaje da samim tim „oni dele odgovornost za nastavak kursa Prištine na zastrašivanje srpskog stanovništva, odnosno njegovo proterivanje iz pokrajine“.

- Na isti način Zapad gleda kroz prste na tragediju Donbasa, varvarska bombardovanja civila od strane ukrajinskih radikala. Koliko dece je ubio kijevski režim oružjem isporučenim iz SAD i država EU – pogledajte na ‘Aleju anđela“! Nečoveštvo zapadnjaka ne zna za granice, kao i njihovo stalno povlađivanje nedelima svojih štićenika - zaključio je ambasador.

Bonus video.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike