Odalović: To što KFOR ne radi svoj posao na Kosovu i Metohiji je bruka međunarodne zajednice

09.01.2023

08:35

0

Odalović je naveo da je napadač na srpsku decu Azem Kurtaj u rezervi uniformi NATO arsenala

Odalović: To što KFOR ne radi svoj posao na Kosovu i Metohiji je bruka međunarodne zajednice
Veljko Odalović - Copyright B.P./ATAImages

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović ocenio je da je to što KFOR ne radi svoj posao na Kosovu i Metohiji bruka međunarodne zajednice, te da oni istovremeno obučavaju Kosovske bezbednosne snage, čiji je pripadnih Azem Kurtaj ranio srpske dečaka i mladića u Štrpcu.  

Odalović je za TV Prva rekao je da je apsurd da KFOR, odbijajući dolazak srpskih snaga po Rezoluciji 1244, navodi da je on odgovoran za bezbednost, jer je to opšte poznato. 

"Napeto je na KiM par meseci, na ivici incidenta. Na Božić KFOR šalje poruku da su oni ti koji će biti garant bezbednsti, i to u danima kada se dešava ranjavanje dva dečaka i prebijanje trećeg", rekao je on. 

Odalović je naveo da je napadač Azem Kurtaj u rezervi uniformi NATO arsenala, da su te zemlje, koje stoje i iza KFOR-a, obučile i pripremile Kosovske bezbednosne snage. 

"Razumem šta hoće Albin Kurti, naravno da ne podržavam. Ali ne razumem ove koji im to dozvoljavaju. Oni bivaju skretničari i evidentičari, što bi Srbi sa Kosova rekli "s pola usta osuđuju zločine", objasnio je Odalović. 

On je rekao da Kurtaj, koji je pucao i ranio dečaka i mladića na Badnje veče, sa svoje 33 godine nije učestvovao ni u čemu što se događalo krajem 1990-ih. 

"Otac mu je bio terorista. Poginuo u bombardovanju zatvora Dubrava koji je gađao NATO, a ne Srbija. To je bio jedan od strašnih zločina", rekao je on. 

Podsetio je da je odgovornost za Dubravu skinuta iz optužnice Slobodanu Miloševiću. 

"To je NATO bruka. A sada pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga, njegovog sina, obučavaju KFOR i zemlje NATO, pa napada srpsku decu", rekao je Odalović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike