Decu ti nećemo oprostiti!: Protest u Štrpcu zbog ranjavanja Stefana i Miloša na Badnje veče (FOTO)

08.01.2023

11:33 >> 11:43

0

Autor: 24sedam

Stefan i Miloš Stojanović ranjeni su na Badnje veče dok su nosili badnjak u rukama

Decu ti nećemo oprostiti!: Protest u Štrpcu zbog ranjavanja Stefana i Miloša na Badnje veče (FOTO)
protest u Štrpcu - Copyright TANJUG/ FOTO STR/bs

Protest Srba zbog ranjavanja srpske dece na Badnji dan počeo je danas u podne u Štrpcu. Protest je počeo intoniranjem himne Srbije Bože pravde.

Sa građanima su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić i član Predsedništva Slavko Simić, javlja reporter Tanjuga.

 

Okupljeni nose transparente "Decu ti nećemo oprostiti!", "Stefane, srce srpsko junačko", "Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!" , "Evropo za šta su naša deca kriva?!", "Naša deca nisu za Kurtijev metak!".

Učesnici protestnog skupa nose i transparente "Nećete nam Štrpce pretvoriti u geto", "Štrpce je srce Srbije", "Sloboda za braću", "Vučiću čuvaj Srbe i mir", "Kosovska Kamenica je uz braću iz Štrpca". 

Huanita Račićević, supruga Dimitrija Račićevića koji je uhapšen prošle godine, prva se obratila okupljenima.

- Umesto osmeha, suza Stefanova. Umesto sreće, tuga Stefanova. Ovo je borba za život, i svi smo mi Stefan i Miloš, danas juče i sutra. Kada će prestati strah i strepnja za živote naše dece? Svaki roditelj brine za decu, unuke, ko nama brani da se smejemo, igramo, krećemo slobodno? Ko našoj deci brani slobodu i zagrljaj očeva - zapitala je ona.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da za svih 20 dana barikada nije napadnut nijedan Albanac. 

- Diktatorski teror Aljbina Kurtija se nastavlja. Pre nekoliko dana su prekopali seoske puteve u Leposaviću, pretresaju porodične ljude i majke sa decom. Teška su vremena, jer se na čelu institucija u Prištini nalazi čovek zaslepljen mržnjom - rekao je Rakić.

On je dodao da je Kurtijev cilj da Srbi napuste svoja ognjišta.

Potom se prolomio aplauz za junake, decu koju su pokušali da ubiju Albanci proteklih dana.

Podsetimo, Stefan i Miloš Stojanović ranjeni su na Badnje veče dok su nosili badnjak u rukama. Na njih je pucao iz kola pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, koji je ubrzo uhapšen i određen mu je pritvor. Ranjeni dečaci prebačeni su u bonicu i samo spletom srećnih okolnosti nisu životno ugroženi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike