Kurtaju pritvor od 30 dana, postoji sumnja da je imao nameru da ubije srpske dečake, evo kako se branio

08.01.2023

13:05 >> 14:33

1

Autor: 24sedam

Saslušanje je bilo zatvoreno za medije, Tužilaštvo zatražilo meru zadržavanja za Kurtaja

Kurtaju pritvor od 30 dana, postoji sumnja da je imao nameru da ubije srpske dečake, evo kako se branio
Ranjeni Stefan (levo) i Miloš (desno) Stojanović - Copyright YouTube/Kosovoonline

Osnovni sud u Uroševcu odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dva srpska dečaka u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Kosovo onlajn pisanje Koha.

U saopštenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića.

"Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primetio je neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanevši telesne povrede dečaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici", navodi se u saopštenju Suda.

Takođe, poznato je da je, suprotno zakonu o oružju na Kosovu, osumnjičeni koristio oružje sa dozvolom.

Advokat Azema Kurtaja, Naim Ferati je danas tokom sudskog sasluđanja rekao da je njegov klijent na 21-godišnjeg Miloša i 11-godišnjeg Stefana pucao u samoodbrani. Ferati tvrdi da je njegov klijent putovao u Brezovicu, kada mu je automobil opkolila gomila ljudi koji su slavili, navodi Koha. 

Ferati takođe tvrdi da je automobil njegovog klijenta napadnut štapovima i da je on u samoodbrani, osećajući se ugroženo, pucao iz pištolja u zemlju i u vazduh.

A. K. je osumnjičen da je 6. januara, na Badnji dan, pucao u srpskog dečaka i mladića u Gotovuši kod Štrpca i tužilaštvo ga tereti za teško ubistvo u pokušaju.

Podsetimo, Stefan(11) i Miloš (21) Stojanović ranjeni su na Badnje veče kada su nosili badnjak. Na njih je iz automobila pucao Albanac, inače pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga.

Zbog ovog napada na srpsku decu, danas je u Štrpcu održan protest na kojem su nošeni transparenti: "Decu ti nećemo oprostiti!", "Stefane, srce srpsko junačko", "Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!" , "Evropo za šta su naša deca kriva?!", "Naša deca nisu za Kurtijev metak!".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike