Oglasio se Krizni štab na KiM: Postoje ozbiljne sumnje da je Kurti spreman da organizuje napad i za isti okrivi Srbe!

26.12.2022

19:41

0

Autor: 24sedam

Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost

Oglasio se Krizni štab na KiM: Postoje ozbiljne sumnje da je Kurti spreman da organizuje napad i za isti okrivi Srbe!
Srbi na KiM - Copyright Tanjug/STR

Krizni štab saopštio je da zbog serije dezinformacija, koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda, da nisu Srbi ti koji napadaju KFOR i EULEKS, odnosno da u tim misijama vide zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca.

- Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244. Odbijanje KFOR-a i EULEKSA da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije - ističe se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se navodi, politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta su javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEKS-om jer su, ističe se, te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje Štab poštuje.

- Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe - poručili su iz Kriznog štaba.

Ministar Vučević obišao garnizon Raška

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas deo jedinica Vojske Srbije u garnizonu Raška i uverio se u spremnost i osposobljenost pripadnika da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi državno rukovodstvo.

- Tom prilikom, razgovarao sam sa pripadnicima Vojske Srbije koji izvršavaju zadatke duž administrativne linije, napisao je Vučević na Instagramu uz fotografije posete.

 

 

Prethodno danas ministar Vučević saopštio je da ga je pri dolasku u garnizon Raška dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kako bi održali sastanak sa starešinama Vojske Srbije i razmatrali aktuelnu bezbednosnu situaciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike