"Neće sprečiti da se glas o našem narodu čuje!": Petković oštro reagovao na najnoviji potez Kurtija

26.12.2022

19:55

0

Autor: 24sedam

Hoće li se čuti osuda od strane međunarodne zajednice, upitao je Petković

"Neće sprečiti da se glas o našem narodu čuje!": Petković oštro reagovao na najnoviji potez Kurtija
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zabranio danas novinarki RTS Svetlani Vukmirović da uđe na Kosovo i Metohiju i radi svoj posao. 

- Kurti je danas zabranio novinarki RTS Svetlani Vukmirović da uđe na Kosovo i Metohiji i radi svoj posao. Ovim pokazuje svoje fašističke metode na srpskoj novinarki koja izveštava o životu Srba na KiM. 

 

 


Neće sprečiti da se glas o našem narodu čuje! Hoće li se čuti osuda od strane međunarodne zajednice - napisao je Petković na Tviteru.

 

 

"Sramna odluka Prištine": Srpska lista osudila Kurtijev diktatorski režim

Antisrpski režim Aljbina Kurtija u Prištini nakon ukidanja svih prava Srbima na Kosovu i Metohiji i kontinuiranom represijom nad srpskim narodom danas je otišao i korak dalje sprečavajući poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija da bude sa svojim vernim narodom i u svojoj crkvi, saopštila je Srpska lista.

- U danu kada hrišćani po gregorijanskom kalendaru proslavljaju Božić i mole se za mir, Aljbin Kurti i njegove sluge ne dozvoljavaju da patrijarh srpski bude uz svoj narod, i još jednom svojim autoritetom pozove na mir i suživot na ovim prostorima - navodi Srpska lista u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike